Sport

2013.11.21. 20:47

Miskolci Jegesmedvék: A fegyelem a kulcs

Miskolc - A Miskolci Jegesmedvékre egy szlovákiai és egy hazai meccs vár a hétvégén. Ezekről beszélgettünk Bob Dever vezetőedzővel.

Miskolc - A Miskolci Jegesmedvékre egy szlovákiai és egy hazai meccs vár a hétvégén. Ezekről beszélgettünk Bob Dever vezetőedzővel.Két ellentétes véglet: győzelem a Dab ellen idegenben, vereség a Csíkszeredától hazai pályán. Hogyan láttad ezt a két legutóbbi mérkőzést?

Bob Dever: - A nemzetközi szünet után két mérkőzést játszottunk, és azt kell mondjam, nem is rosszul. Dunaújvárosban minden jól működött, a kapusteljesítménytől a védekezésen át a góllövésig. A Csíkszereda elleni találkozót teljes egészében kielemeztük videón, és kiderült, hogy a lehetőségeink ugyanúgy meg voltak, ám a befejezés nem sikerült. Ha jól számoltam hét olyan helyzetünk volt, amikor vagy üres kapuba kellett volna lőni, vagy a csatár egy az egyben volt a kapussal szemben, nem beszélve arról, hogy a meg nem adott gólunk teljesen szabályos volt. A csapat tehát keményen dolgozott, ám az utolsó döntések nem voltak jók. Van egy kanadai kifejezés, puck-luck, azaz olyan fajta szerencse, amikor a korong megfelelően pattant stb. Ez abszolút elfordult tőlünk, semmi nem jött össze, igaz ez nem magyarázza a hibákat, inkább csak kiegészíti a képet.

A hétvégén először Érsekújvárra látogat a csapat, ahol a legutóbb – éppen a te első idei MOL Liga mérkőzéseden – sima vereséget szenvedtünk.

Bob Dever: - Az a mérkőzés szép gyűjteménye volt azon hibáknak, amelyeket ilyen szinten nem lehet elkövetni. Az elmúlt hetekben sokat dolgoztunk ezek kijavításán, és Dunaújvárosban már látszott ennek az eredménye. Most hasonlóan kemény, zárt védekezést kell produkálnunk, egyszerű, hatékony játékra van szükségünk a sikerhez. Az Érsekújvár kitűnő csapat, tele rengeteg tapasztalt hokissal. Nagyon fegyelmezett játék lehet csak eredményes ellenük. Úgy gondolom, hogy ha a dunaújvárosi teljesítményünket tudjuk hozni, akkor van esélyünk a pontrablásra.

Vasárnap egy – papíron – könnyebbnek tűnő ellenfél, az Újpest érkezik a Népkertbe.

Bob Dever: - Igen, a lényeg azon van, hogy csak papíron tűnik könnyebbnek az a találkozó. Óriási hiba lenne a játékosok részéről, ha már zsebben éreznek a három pontot, ilyenkor lehet óriásit bukni. Az Újpest mindent el fog követni, hogy bizonyítsa, jobb csapat annál, amit az eddigi eredményei mutatnak. Nekünk a saját játékunkat kell rájuk erőltetni, diktálni az iramot, kidolgozni és kihasználni a helyzeteinket. Nem veszíthetünk újabb pontokat, különösen nem hazai pályán, saját közönségünk előtt, mert az később sokba kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!