Sport

2013.11.01. 20:55

Mezőkövesd vs. Pécs - Győzelembe kell menekülniük

Szombaton 16 órakor kezdik a Mezőkövesd Zsóry FC – Pécsi MFC-Matias NB I-es labdarúgó mérkőzést.

Szombaton 16 órakor kezdik a Mezőkövesd Zsóry FC – Pécsi MFC-Matias NB I-es labdarúgó mérkőzést.A két együttes az élvonalbeli bajnokság 13. fordulója keretében csap össze.

– Számunkra létkérdés, hogy nyerjünk! – közölte Véber György, a kövesdiek vezetőedzője. – Ha ugyanis nem tudjuk begyűjteni a 3 pontot, amire gondolni sem merek, akkor nem léphetünk előre a táblázaton, megrekedünk a kiesőzónában. Érdekes ez a futball: csapatom idegenben nagyszerűen vitézkedik, hazai környezetben azonban gyengélkedik. Saját stadionunkban kikaptunk a megítélésem szerint tőlünk szerényebb tudású Pápától és Kaposvártól, aztán alulmaradtunk a Szombathellyel szemben is. Ha csak 4 pontot szereztünk volna ezeken a találkozókon, most a fejünk sem fájna, a múlt eseményein azonban már nincs mit ragozni.

Visszavághatnak

A matyóföldieket fűti a visszavágás vágya, Szalaiék ugyanis a szerdán rendezett Magyar Kupa-találkozón kikaptak a baranyai megyeszékhelyen.

– Kiesésünk ellenére Pécsett sokkal jobban futballoztunk a mezőnyben, mint a legutóbbi mérkőzéseinken – jegyezte meg a sárga-kékek mestere, majd hozzátette: – Néhány jelen lévő szakember szerint a PMFC megérdemelte a továbbjutást, de ezekkel a szakemberekkel Dunát lehet rekeszteni. Velük szemben én, aki nem értek a futballhoz azt mondom, hogy pici odafigyeléssel elkerülhettük volna a hazaiak találatait. Bosszantott, hogy a pécsiek első beadásából gólt kaptunk, majd kihagytunk fél „raklapnyi” helyzetet. Az biztos, hogy szombaton délután nem lesz nyolc-tíz ziccerünk, az NB I-es mérkőzéseken ugyanis általában csak két-három „halálbiztos” lehetőség adódik, így nekünk pár nap alatt ezek értékesítésében kell javulnunk. A kupatapasztalat azt mondatja velem, hogy a képesség és a tudás megvan bennünk, az eredményességhez egyéni hibáinktól kell megszabadulnunk. Mezőkövesden eddig mindössze huszonöt százalékos teljesítményre voltunk képesek, most azonban muszáj a győzelembe menekülnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!