Sport

2013.11.12. 10:46

Magyar-görög: Biros sima sikert remél

Kedden 19 órától: magyar-görög vízilabda Világliga csoportmérkőzés Miskolcon.

Kedden 19 órától: magyar-görög vízilabda Világliga csoportmérkőzés Miskolcon.Ha Miskolc és vízilabda, akkor nem lehet ,,elmenni" Biros Péter személye mellett, aki a borsodi megyeszékhelyen született, 1983-ban a Miskolci Vízművekben kezdett el úszni és itt ismerkedett meg a pólóval. A ZF Eger háromszoros olimpiai bajnokáról sok mindent lehetett olvasni a tavalyi londoni olimpia óta, többek között azt, hogy nem mondta le a válogatottságot, viszont pihenőre, szünetre van szüksége. Mi a helyzet azóta? – kérdeztük hétfőn a 37 esztendős átlövőtől.– Egyelőre függőben van ez az ügy – válaszolta az Észak-Magyarországnak Biros Péter. – Még nem beszéltem erről Benedek Tibor szövetségi kapitánnyal, de valamikor majd biztosan összehozunk egy találkozót és négyszemközt el fogjuk mondani, hogy ki, mit akar, ki, mit szeretne, fontos, hogy mindketten tisztán lássunk. Egyszer pontot kell tenni ennek a dolognak a végére, de most az foglalkoztat elsősorban, ami a klubnál, Egerben történik, arra koncentrálok.

Nem lesz jelen

A kiváló vízilabdázó ezt követően a ma esti meccsről, a várható eseményekről formált véleményt:

– A magyar válogatottól, hazai környezetben, nem fogadható el más eredmény, csak a győzelem – szögezte le Biros Péter. – A barcelonai világbajnokságon találkoztunk a görögökkel, a negyeddöntőben 9-3-ra vertük őket, nem hiszem, hogy azóta olyan sokat tudtak volna újítani, gyökeresen változtatni a stílusukon. Nyugodt, altatós, megfontolt póló jellemzi őket, nem kapkodnak, a végsőkig kivárnak és akkor általában bejátsszák a centernek a labdát. Ha pedig nem megy, akkor lőnek... Nálunk mindenki tudja majd, hogy pontosan mi lesz a dolga, ha azt megvalósítják a srácok és fejben százszázalékosan ott lesznek a meccsen, akkor ugyanúgy végződhet ez a mérkőzés, mint a vébén.

Annak, hogy Miskolc a házigazdája az összecsapásnak, természetesen örült a több mint 300-szoros válogatott:

– Túl sok nemzetek közötti meccs még nem volt a Kemény Dénesről elnevezett uszodában, ahogy hallom, telt ház lesz. A magyar pólót az alapján ítélik meg, hogy miként szerepel a válogatott, amely iránt érthető a felfokozott érdeklődés, hiszen az aktuális világbajnokról van szó. A jó hangulathoz ötszáz néző is elég, ha pedig arra a csapat rászolgál, akkor biztosan nem csak tapsolás várható... – tette hozzá Biros Péter, aki nem lesz jelen a helyszínen, ugyanis a hevesi klubnál éppen ebben az időpontban tartanak edzést.

Minél többet

A nyáron a máltai bajnokságban, a San Giljan csapatával ezüstérmet szerző vízilabdázótól azt is megkérdeztük, vajon lehet-e egyszer még miskolci játékos aktív pályafutása során?

– Egy ideig erre nincs esély, hiszen 2015-ig szerződés köt az egriekhez, de van egy mondás, mely szerint ,,Soha ne mond, hogy soha" – vázolta a helyzetet Biros Péter, aki azért naprakész abban, hogy mi történik ezen a téren szülővárosában: – Binder Szabi éppen tőlünk ment oda dolgozni, edzősködni, bár nem nagyon értekezünk, azért a család és azok, akik Egerből Miskolcra igazoltak, vagy éppen Sántavy Máté, aki csapattársam, informálnak. Úgy tudom, cél az OB I, jó lenne, ha minél több szponzort meg tudna nyerni magának a klub, hiszen ha biztos lábakon áll valaki, akkor tervezhet hosszabb távra, akkor alakulhat ki egy igazán jó közösség, csapat.

ÉM-MI


A tények

A mieink hétfőn kora délután érkeztek meg a találkozó helyszínére és este már edzettek is a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában – akárcsak a görögök. Ma délelőtt még mindkét válogatott tart egy átmozgató jellegű tréninget, majd este jöhet a várt összecsapás. A viadal felvezetéseként, 16.30-tól PannErgy-MVLC – Crisul Oradea barátságos meccset rendeznek az uszodában, mely megtekintése ingyenes. Regisztráció után két szerencsés jegyet nyer a magyar-görög derbire.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!