Sport

2013.11.25. 15:15

Karate: erős mezőnyben szereztek érmeket

Budaörs - Az elmúlt szombaton a miskolci Justitia Fuji-Yama SE 5 sportolójával vett részt a 17. alkalommal megrendezett Tatami kupán Budaörsön.

Budaörs - Az elmúlt szombaton a miskolci Justitia Fuji-Yama SE 5 sportolójával vett részt a 17. alkalommal megrendezett Tatami kupán Budaörsön.

A több mint 10 nemzetet, 750 indulót és 940 nevezést számláló mezőnyben nem volt könnyű a dobogóra állniuk, de többeknek sikerült a miskolci karatékái közül. A megnyitón köszöntőt mondott dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke. A miskolci versenyzőket Vincze Angéla és Kis Virág edzők kísérték el.

A 8-9 éves fiú kata 10-8. kyu versenyszámban két versenyzők volt érdekelt. Suszterics Gergő a Tenno kata-val indult. Első ellenfele Vörösváczy Gergő (I.C. Tatami) volt, akit 5-0-ra győzött le. A négy között Dudás Zsombor (Dynamic) Geksai Dai Ichi-je ellen, majd a döntőben Benkő Botond (Dynamic) ugyanezen kata-ja ellen is 5-0 arányban diadalmaskodott és állhatott a dobogó legfelső fokára.

Tóth Vanda a 10-11 éves leány kata 10-7. kyu kategóriában Radics Mónika (I.C. Tatami) ellen kezdett, akit 5-0 arányban legyőzött az Annanko-val. A következő fordulóban Ágoston Laura (Tűzmadár) ellen diadalmaskodott, majd a négy között a Grétit legyőző Kovács Kiarát (Spirit) múlta felül. Így a döntőbe került, ahol 3-2 arányú győzelmet aratott Zay Lilivel szemben és megszerezte az aranyérmet.

A 12-13 éves leány kata 10-7. kyu-s versenyszámba került felnevezésre Tóth Vanda, aki Török Emesével (Dynamic) kezdett, akit 5-0-ra legyőzött az Annanko-val. Következett Mészáros Emese (Dunaharaszti), akit szintén egyhangúlag múlt felül. Vas Zsófia (Dynamic) ellen 4-1 arányban győzött, ezzel a döntőbe jutott. A fináléban Vanda Molnár Zita (Dunaharaszti) ellen diadalmaskodott 5-0 arányban, amivel a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.


A tények:

Kata:Fiú: 8-9 év: 10-8. kyu: 1. Suszterics Gergő.

Leány: 10-11 év: 10-7. kyu: 1. Tóth Vanda. 12-13 év: 10-7. kyu: 1. Tóth Vanda.


Következik az Avas kupa – 7. Csordás József nemzetközi karate emlékverseny 2013. december 8-án.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!