Sport

2013.11.26. 19:56

MKC: Huszonegy gólos vereség Veszprémben

Tizennegyedik bajnoki meccsét játszotta kedden idegenben a Mezőkövesdi KC a férfi kézilabda NB I-ben.

Tizennegyedik bajnoki meccsét játszotta kedden idegenben a Mezőkövesdi KC a férfi kézilabda NB I-ben.A Bajnokok Ligája résztvevő MKB-MVM Veszprém kezdte a gólgyártást a meccsen, mégpedig Ilic révén. Sulic találatára Grünfelder válaszolt, majd Gulyás vágta be a harmadikat bakonyi részről. Kurbely elhibázott próbálkozását követően megint biztos kézzel támadott a pályaválasztó, Ugalde nem adott esélyt a kövesdi hálóőrnek (4-1). Benis is megmutatta, hogy tudja mattolni a „másik oldal” kapusát, aztán a 7. percben egy Dobó-Gulyás gólváltásnak lehettek szemtanúi a nézők. Sárga lapok is színesítették az összecsapást, Kovács J. kezdett bemelegedni, aki Pesic kísérletét fogta. Jól állt a lábán a Kövesd, de amikor a 13. percben 8-4-re megugrott a Veszprém, időt kért Avar György. Dobó kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a borsodiak, viszont Kovács J. kitornázott egy hetest és rövid időn belül még két labdát hatástalanított. Benis és Szűcs zárkóztatta az MKC-t (8-6), de Rodriguezék a 23. percre héttel mentek el (13-6). A hazai együttes irányított, Fekete büntetőből szerezte a hetedik kövesdi gólt, ám ezen periódusban határozatlanok voltak támadásban Szepesiék, el is érte Carlos Ortega alakulata a „közte tíz”-et (27. perc: 17-7) – amire a szünetig rátettek még keveset Iváncsikék.

Nagy László nélkül

Ott folytatódott a második felvonás, ahol az első abbamaradt, mígnem 21-7-nél Dobó volt két alkalommal is pontos. Kleis labdaeladását Iváncsik G. köszönte meg, a tizedik látogató gólt is Dobó jegyezte. A kapufák, illetve a két perces büntetések is „játszottak” a találkozón, a hét végi újabb BL-mérkőzésre készülő Veszprém ellenállhatatlanul haladt (40. perc: 25-10). Dobó nagyon akart, miközben Fekete harmadik hetesét sem rontotta el. A sérült világsztárt, Nagy Lászlót nélkülöző pályaválasztónál Ugalde érte el a harmincat, de szerencsére Molnár F.-ék is felvették a ritmust, nem maradtak adósok (52. perc: 31-18). A labdaeladások csökkentették annak esélyét, hogy kicsivel közelebb zárkózzon a Veszprémhez az MKC, sőt, emiatt a Ligetváriék fórja nőtt. A mérkőzés utolsó részében még megrázta magát Carlos Ortega alakulata, elérték a negyvenet, a kövesdiek pedig a húszat. Mélyreható kiértékelést ezzel a találkozóval kapcsolatban nem kell tartania Avar Györgynek, sokkal inkább a csapat előtt lévő, hozható kategóriába tartozó meccsekre kell szerdától fókuszálni.

ÉM-MI


JEGYZŐKÖNYV

MKB-MVM Veszprém – Mezőkövesdi KC

41-20 (19-7)

Veszprém Aréna, 1000 néző. V.: Nagy F., Túróczy.


MKB-MVM Veszprém: Alilovic – Gyene (5), Gulyás (2), Chema Rodriguez (2), Sulic (2), Ilic (6), Ugalde (5). Csere: Fazekas (kapus), Jamali (6), Iváncsik G. (6), Terzic (1), Pesic (2), Ruesga (3), Ligetvári (1), Schuch (-). Vezetőedző: Carlos Ortega.

Mezőkövesdi KC: Kovács J. – Benis (2), Kurbely (-), Grünfelder (4), Trivkovic (1), Dobó (6), Szepesi (-). Csere: Kiss O., Sipos (kapusok), Fekete (3), Gyuris (1), Kleis (1), Szűcs (1), Dukic (-), Molnár F. (1). Edző: Avar György.


Hétméteresek: 5/4 illetve 4/3.

Kiállítások: 8 perc, ill. 12 perc.


Carlos Ortega: – Tipikus magyar bajnoki mérkőzés volt. Amikor a védekezésünk összeállt, akkor tudtuk a gyors, rohanós játékunkat játszani.

Avar György: – Európa-klasszis csapat ellen játszottunk, de a nagy gólkülönbségű győzelem nem reális. Nem szoktam foglalkozni a játékvezetőkkel, de kicsit sérelmezem, hogy egy ilyen csapatot hazai pályán is támogatni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!