Sport

2013.11.12. 20:54

Férfi vízilabda világliga: Hozni kellett - hozták

Miskolc - A görögök ellen játszott Világliga-selejtezőt kedden este Miskolcon a magyar férfi pólóválogatott.

Miskolc - A görögök ellen játszott Világliga-selejtezőt kedden este Miskolcon a magyar férfi pólóválogatott.Bő húsz perccel a kezdés előtt a korábbi sikerkapitány, dr. Kemény Dénes is ,,felbukkant" a lelátón, a szövetség első embere természetesen nem hagyta ki, hogy élőben lássa a magyar válogatottat, a róla elnevezett intézményben - ahol már idejekorán megteltek a székek, így nagyjából valamivel több, mint félezer szurkoló előtt indulhatott útjára az összecsapás. A mieinknél egy pólós maradt ki a napokkal korábban kihirdetett keretből, Jansik Szilárd. A vendégek kapusának védésével indult a meccs, de a házigazdák is hárították az első görög akciót. A hellének kihagyták a fórjukat, pontosabban Nagy V. mozgott jól, még váratott magára az első találat. Delakasz, egy újabb előnyben, nem bírt Naggyal, aztán Varga Dénes sem Calkanisszal. Nem mindig voltak pontosak a csapatok, ez is belejátszott a góltalanságba, de 1:23-mal az első negyed vége előtt Hárai csak megszerezte a vezetést. Afroudakisz ötméteresből válaszolt, miután centerük ,,eltűnt" a víz alatt. A játékrészt egy időkérés zárta, de a hátralévő pár másodperc már semmihez sem volt elég.

A második negyed elején Vlachopulosz, illetve Szívós döngette meg a kapufát, aztán Afroudakisz juttatta vezetéshez az övéit - viszont nem késett sokat Varga Dénes válasza. A közönség tapssal segítette a Benedek-legényeket, akik éppen elrontottak egy fórt, ugyanakkor Nagy V. ismét a megfelelő irányba tempózott. Hosnyánszky méregette bő három perccel a negyed vége előtt a távolságot, aztán kilőtte a jobb alsó sarkot, míg büntetőből Varga Dániel járt túl Calkanisz eszén. Ekkor nehezen találtak fogást a görögök a magyar csapaton, amely előnyben blokkot ,,dobott". A felvonás utolsó támadása a fehér sapkás házigazdáé volt és ha már így jutott, Varga Dénes kihasználta az alkalmat (5-2).

A folytatásban

Delakasz csökkentette a különbséget negyvenöt másodperccel a szünetet követően, majd Bedő tűnt el a görög kapu előtt, de a játékvezetők nem fújtak. Utána is Bedő volt a főszereplő, előnyből, éppen csak túlment a labda a képzeletbeli gólvonalon, mígnem váratlanul bekapcsolt a tűzriasztó, melynek hangja beterítette az uszodát. A közjáték után folytatódott a csata, technikai hibák jöttek, valamint egy okosan kivédekezett magyar emberhátrány. A helléneket megfelelően levették a ,,pályáról" Vargáék, akik így távolról kényszerültek lőni, sikertelenül. Vámos ötméteresből nem hibázott, a négygólos fór már megnyugtatónak tűnt. Pontikeasz csupán az oldalhálóig jutott, míg a ,,szép volt" kategóriába be lehetett írni Gór-Nagy labdaelcsenését.

Az utolsó negyednek nyugodtan indulhattak neki Vámosék, az addig látottak alapján ugyanis semmi sem utalt arra, hogy a dél-európaiak meg tudnák fordítani a mérkőzést. Mourikisz azonban bevágta a negyediket, aztán Bedő remekül mozdult el emberéről, Pontikeaszról, máris örülhetett a publikum. Nagy V. kifogta Mylonakisz ,,ötösét", aki kevéssel ezután szélről javított. Jansik D. kezéről lesodorták a labdát, aztán Nagy V. fülelt le egy bejátszást. Az utolsó percben is a hazai hálóőr mutatta meg képességét és lecsorgott a hátralévő pár másodperc...

A világbajnok magyar együttes ha nem is sziporkázó pólóval, de hozta első Világliga találkozóját és most ez volt a legfontosabb.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Világliga, Európai selejtező B csoport


Magyarország – Görögország 8-5 (1-1, 4-1, 2-1, 1-2)

Miskolc, dr. Kemény Dénes városi sportuszoda, 600 néző. V.: Schopp (német), Matache (román).


Magyarország: Nagy V. - Gór-Nagy (-), Vámos (1), Szívós (-), Varga Dániel (1), Varga Dénes (2), Hárai (1). Csere: Decker (k), Jansik D. (-), Salamon (-), Hosnyánszky (1), Tóth (-), Bedő (2). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.

Görögország: Calkanisz - Mylonakisz (1), Vlachopulosz (-), Afroudakisz (2), Delakasz (1), Kolomvosz (-), Gounasz (-). Csere: Glanidisz (k), Gouvisz (-), Pontikeasz (-), Derviszisz (-), Mourikisz (1), Prekasz (-). Szövetségi kapitány: Athanasziosz Kechagiasz .


Benedek Tibor: – Jól sikerült a kezdés, ez azért öröm, mert négy hónap után nehéz volt ismét belerázódni a nemzetközi vérkeringésbe. A győzelemben benne van az elmúlt hetek kemény munkája. Szép mérkőzés volt, de még hosszú az út a Világligában, lesz lehetőségünk tovább fejlődni. Köszönjük a miskolci közönség támogatását.

Kechagiasz Athanasziosz: – Ha a magyar válogatott ellen játszunk, ez mindig motivál bennünket, hiszen tele vannak világklasszisokkal. Ellenük ezért mindig a védekezésben és a támadásban is a tökéletességre kell törekedni, akkor lehet csak esélyünk. A magyarok elleni mérkőzések alkalmával mindig sok tapasztalatot szerzünk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!