Sport

2013.11.06. 12:51

Európa Kupa: Előny a DVTK ismeretlensége

Az Aluinvent-DVTK centere nehéz, kemény összecsapásra számít a Landes ellen.

Az Aluinvent-DVTK centere nehéz, kemény összecsapásra számít a Landes ellen.Azt mondja, komoly dolog, hogy új csapata, az Aluinvent-DVTK kilép Európába, saját bevallása szerint ez volt az egyik nyomós ok, amiért a nyáron a miskolci együttes ajánlatát fogadta el. A piros-fehérek lett kosárlabdázója, Liene Jansone még a diósgyőriek Franciaországba való indulása előtt nyilatkozott az Észak-Magyarországnak.

– Korábban játszottam francia csapatban, ezért tudom, hogy milyen internetes oldalakat kell böngészni ahhoz, hogy megfelelő információkhoz, statisztikai adatokhoz jusson az ember, mondjuk a Landesről – kezdte a 32 esztendős, 192 centiméter magas center. – Különben van egy honfitársam, Gunta Basko, aki éppen Franciaországban légióskodik, bár tanácsért, információért nem hívtam fel, éppen az előbb említettek miatt.

Ha már maga is szóba hozta, rákérdeztünk: mit lehet tudni általában a francia csapatokról, mire lehet számítani a Landestől szerda este?

– Kemény az ottani bajnokság, egy atletikus, agresszív ellenfél fog velünk szemben állni, amely igyekszik majd nyomás alatt tartani bennünket – hangsúlyozta a Diósgyőr 45-ös mezét viselő játékos. – Van három légiósuk, a cseh Kamila Sztyepanova, illetve két amerikai, Carmen Guzman valamint Danielle Page. Nehéz meccs vár tehát ránk, amihez hozzá kell tenni még azt is, hogy ők lesznek saját közönségük előtt. Azonban mi is jó csapat vagyunk, amennyiben valamennyien megtesszük azt, ami a feladatunk, amit begyakoroltunk az edzéseken, egységesek leszünk, akkor sokat kihozhatunk ebből a mérkőzésből.

A legjobbat

A lett légiós tapasztalt kosarasnak számít, hiszen számos európai kupamérkőzés van már mögötte. Ami azt is jelenti, hogy bizonyos szituációkban fel kell felvállalnia a „vezér" szerepet, például akkor, amikor az utolsó másodpercben is dobni kell, mert szükség van még pontokra...

– Remélem, most nem jutunk el eddig, egy ilyen drámai végjátékig... – tette hozzá Liene Jansone. – Ha netán én kerülök ilyen helyzetbe, meg fogom csinálni, amit kell, de szerintem bárkinek a kezében lesz a labda a csapatból, biztos, hogy igyekszik majd a legjobb döntést meghozni.

Az évad indulása előtt megtartott sajtótájékoztatón a klub vezetése arról beszélt, szeretnék, ha a csapat továbbjutna ebből a csoportból.

– Én is úgy látom, hogy ami akkor elhangzott, az megvalósítható – csatlakozott a gondolatmenetet a center. – Sem én, sem a társaim nem azért edzünk, hogy csak lejátszunk mérkőzéseket, hanem azért, hogy sikereket érjünk el. Nagy előnyünk, hogy a Diósgyőrt nem ismerik, hiszen most lép ki újra Európába, ráadásul van pár fiatal, tehetséges kosárlabdázónk is, akik meglepetést okozhatnak. Mindkettőt ki lehet használni, okosan.

ÉM-MI


Liene Jansone európai kupamérkőzései:

  • 2012/2013: Tarsus Belediye (török) – Euroliga, 12 mérkőzés
  • 2010/2011: Umana Reyer Venezia (olasz) – Európa Kupa, 5 mérkőzés
  • 2008/2009: Gambrinus Brno (cseh) – Euroliga, 11 mérkőzés
  • 2007/2008: Hondarribia-Irun (spanyol) – Európa Kupa, 8 mérkőzés
  • 2006/2007: Perfumerias Avenida (spanyol) – Euroliga, 11 mérkőzés

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!