Sport

2013.11.03. 11:06

Egy fordított, három sima

Négy szettes mérkőzésen gyűjtötte be a bajnoki pontokat hazai pályán a Vegyész RC-Kazincbarcika.

Négy szettes mérkőzésen gyűjtötte be a bajnoki pontokat hazai pályán a Vegyész RC-Kazincbarcika.Nehezen lendült játékba soros hazai találkozóján a Vegyész RC. A Pécs elleni összecsapás rengeteg pontatlansággal, elrontott nyitással kezdődött, a felek jobbára egymás hibáira építettek, mintsem a saját tudásukra. Az eredmény szempontjából is hullámzó volt az első szett, de 20-14-nél úgy tűnt, hogy a borsodiak nyeregben érezhetik magukat. Egy pécsi időkérés azonban mindent megváltoztatott: óriási rövidzárlat következett a Vegyésznél, amit a vendégek kihasználtak, zsinórban nyolc pontot szereztek, majd izgalmas hajrában a nyitó játszmát is megnyerték.

A nem várt fordulat a mérkőzés második szakaszában is benne maradt a Barcikában. Legalábbis az első néhány poén idején. 2-5 után azonban egyre inkább lábra kaptak a hazaiak. Csizmadia és Dudás többször villant, Kovács stabilan nyitott és Orosz befejezéseiben is bízni lehetett. 16-13-nál ugyan még szoros volt az állás, de a szett hajrájában egyértelműen jobb volt a Vegyész, és végül hétpontos különbséggel jött össze az egyenlítés.

Elfáradt a Pécs, feljött a Barcika

Innentől kezdve pedig nem volt kérdés, hogy melyik csapat a jobb. Gyöngyösi vezetésével a pécsieknek voltak biztató megmozdulásai, de a tartós jó formát már nem tudták állandósítani. A Barcika ezzel egyenes arányban melegedett be, a Dudás-csapat egyre több tetszetős támadást vezetett, és ekkor már kiütközött a tudásbeli különbség is. A vendégek hiába próbálták időkérésekkel megtörni a játékot, ez sem segített, könnyedén vette át a vezetést a Vegyész. A negyedik szett jó rajtja pedig gyakorlatilag el is döntötte a meccset. Az 5-0-s kezdésre nem tudtak a PTE játékosai reagálni. Ez a különbség már nem csökkent, csak nőtt a felek között. 11-4-nél érezhető volt, hogy lélekben teljesen föladták a vendégek, a Barcikának viszont jól ment. Csizmadiáék élvezték a játékot, sültek a vonal és a keresztütések és veszélyesek voltak a nyitások is. Izgalmasan kezdődött, végül könnyedén nyertek a borsodiak, csak azért az első játszmáért kár. Lehetett volna jóval simább is ez a meccs.

ÉM-ME


JEGYZŐKÖNYV

Férfi röplabda NB I., 8. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika - VANNET PTE-PEAC

3-1 (-23, 18, 15, 13)

Kazincbarcika, 100 néző. V.: Hóbor, Vári.


Vegyész RC: Balázs, Szabó M., OROSZ, Dudás T., KOVÁCS Z., Csizmadia. Csere: Csomor (liberó), Bokor. Edző: Dudás András.

VANNET PTE-PEAC: GYÖNGYÖSI - Demeter, Kiss N., Fodor D., DR. HORVÁTH, Kovács R. Csere: Kaszás (liberó), Takács, Szabó G., Balla. Játékos-edző: Gyöngyösi Zoltán.


Dudás András: - Most is bebizonyosodott, hogy a nyitás és a fogadás a röplabda alapja. Amikor ezekben a játékelemekben felülmúltuk az ellenfelet, akkor már nem volt kérdés a győzelem.

Gyöngyösi Zoltán: - Sajnos csak az első két szettben tudtuk azt a színvonalat, ami kellett volna a sikerhez. A meccs második felében teljesen felőrölt bennünket az erősebb hazai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!