Sport

2013.11.01. 19:37

DVTK vs. FTC - Fel kell nőni az ilyen rangadókhoz

Beszállókártyát érhetnek Tiszának a Cigándon szerzett kupatalálatai (is).

Beszállókártyát érhetnek Tiszának a Cigándon szerzett kupatalálatai (is).Tisza Tibor, 2011 őszén tért vissza a DVTK-hoz, és ahogy a tavalyi és az az előtti évadban, így a mostaniban is alapembernek számított. Amikor az egészségileg rendben volt, kihagyhatatlan volt a csapatból. Egészen a Mezőkövesd elleni meccsig, amelyre nem osztott neki lapot Sivic Tomislav vezetőedző. A csatár az elmúlt hónapban a további két bajnokin csak csereként kapott lehetőséget, míg a Ligakupa meccseken és a szerdai Magyar Kupa találkozón kezdőként próbálta meg magát visszajátszani az NB I-es csapat kezdőjébe. Küzdelme, hite valószínűleg beszállókártyát ér a Fradi elleni rangadóra, ugyanis a Vasas elleni, hazai Ligakupa meccsen a mezőny legjobbja volt, gólokat szerzett, a múlt héten, a Haladás otthonában csereként pályára lépve a hajrában gólt fejeltetett Abdouramannal, pontot mentve ezzel, míg a cigándi kupameccsen szintén gólokat szerezve sokat tett azért, hogy vesztett helyzetből fordítani tudjon a DVTK. A támadó, aki a jövő héten vasárnap lesz 29 éves, arra a kérdésre, hogy miként viselte mellőzését, a következőket mondta:

– Azért a helyzetem picit speciális volt abból a szempontból, hogy nem csináltam végig a felkészülést, két edzőmeccsen játszottam, nem teljesen végig. Aztán a Győr elleni mérkőzés előtt volt egy beszélgetésünk Sivic Tomislavval, amelyen elhangzott, hogy számít rám, így a pályán voltam, vezettünk is, de végül nem sikerült nyerni. Utána jött 9 meccsem, amelyek között voltak jobbak, rosszabbak. A 4. forduló után kezdett a csapat magára találni, én pedig mind erőben, mind mentálisan éreztem némi fáradtságot. Egy edzőnek nem feltétlenül kell megmagyaráznia a döntéseit, én annyit tehettem, hogy megpróbáltam nem foglalkozni ezzel. Tiszta lelkiismerettel igyekeztem végezni a dolgomat, és próbáltam azokat az alkalmakat kihasználni, amikor lehetőséget kaptam, és az elmúlt napokban valamit meg tudtam villantani abból, amit tudok. Egyébként az elmúlt időszakban türelmes voltam magammal szemben, hiszen a műtétem után 3 hónapot nem edzettem. Törvényszerű volt, hogy nem fogok tudni olyan jól játszani, ahogy szerettem volna.

Már rúgott gólt

Tisza Tibor az elmúlt két évben kétszer is átélhette azt a felfokozott hangulatot, amikor az FTC legyőzését sok DVTK drukker már előre vizionálta: 2011. november 27-én, amikor idehaza 3-2-re kapott ki a Diósgyőr és ezt megelőzően a piros-fehérek az 5., a zöldek pedig a 11. helyen álltak, majd a 2012. szeptember 30-i fővárosi összecsapás előtt, amikor a DVTK a 6., az FTC a 8. volt, és végül 2-0-s hazai siker született. Most a Diósgyőr 2., a Ferencváros pedig 5., és ezzel összefüggésben azt kérdeztük Tisza Tibortól, hogy miként lehetne elkerülni, hogy harmadszor is ugyanabba a folyóba lépjenek bele.

– Azzal lehetne kiküszöbölni, hogy a magyar bajnokságban éveken keresztül rangadókat játsszon a csapat, és hogy ilyen szempontból is megedződjön – mondta Tisza Tibor. – Nem kevés ehhez hasonló csatát játszottam már az FTC ellen, például amikor az Újpest labdarúgója voltam, megéltem néhány dolgot. Mivel mind a Fradi ellen, mind az Újpest ellen a csapatok úgy lépnek pályára, hogy őket akarják legyőzni, így a két klub játékosai hozzá vannak szokva az éles meccsekhez. Az természetes, hogy ilyenkor felfokozott a várakozás, és egy ilyen meccsen az is megmutatkozik majd, hogy ilyen komoly csatában kire mennyire lehet számtani. Sok ilyen meccsre lenne szükség minden évben, de az ilyen összecsapásokhoz fel kell nőni. Tudom, hogy régóta nem nyert itthon a DVTK az FTC ellen, de ez a sorozat egyszer megszakad. Most olyan pozícióban vagyunk, hogy mi vagyunk az esélyesebbek, azzal, hogy megteremtettük magunknak azt, hogy esélyeként léphessünk pályára. Én személy szerint az ilyen meccseket sokkal jobban szeretem, mert ilyenkor érzi igazán futballistának magát az ember. Nagyon várom a mérkőzést, rúgtam már gólt a Fradinak, és még szeretnék is.

Tisza Tibor élete első NB I-es gólját 2004. augusztus 14-én, a Ferencvárosi TC ellen szerezte, a DVTK játékosaként (FTC – DVTK 2-1).


A Fradi elleni bajnokiról

Futács Márkó, arról, hogy mennyiben különbözik egy Ferencvárosi TC elleni bajnoki a többitől:

"Nem szabad túl sokat gondolkozni ezen, annyi a különbség, hogy több lesz a szurkoló, és a hangulat jobb lesz. Nem kell az FTC-vel túl sokat foglalkozni, semmiféle megkülönböztető figyelmet adni a csapatunk részéről. Nyernünk kell ez a legfontosabb. Most a Ferencváros ellen, mert ellenük játszunk."

Mohamadou Abdouraman így nyilatkozott arról, hogy egyes vélemények szerint az ő visszatérésével, és ezzel egyidejűleg a DVTK védőjátékának megszilárdulásával van szoros összefüggésben a csapat jó szereplése, hiszen a Pápa elleni meccsen kezdődött a piros-fehéreknek a hét meccsen át tartott, kapott gól nélküli győzelmi sorozata:

"Úgy gondolom, hogy amikor a kihagyásom után a Pápa ellen ismét pályára léphettem, akkor már egy jó formában lévő csapatba tértem vissza. Azon voltam, hogy behozzam a lemaradásomat, hogy azt a munkát végezzem, amit a többiek, hogy minél jobb legyek. Most is ugyanez a feladat, azon vagyok, hogy még jobb legyek, hasznos tagja a csapatnak."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!