Sport

2013.11.26. 11:23

A nagy kő esett le az első góllal

Kedden 19 órától Pesterzsébeten, a Ferencváros vendégei lesznek a Miskolci Jegesmedvék a jégkorong Mol Ligában.

Kedden 19 órától Pesterzsébeten, a Ferencváros vendégei lesznek a Miskolci Jegesmedvék a jégkorong Mol Ligában.A miskolci sárga-feketék huszonhatodik alapszakaszbeli találkozójukon korcsolyáznak ki a jégre (a sorozat első része negyvennyolc összecsapásból áll) és a meccs nagy jelentőséggel bír, tekintve, hogy a két gárda egyaránt 40-40 pontot szerzett eddig.– Valóban, minden egyes pont számít a rájátszás elérése, a legjobb négy közé kerülés miatt, ezért mindenképpen nyerni szeretnénk a Ferencváros otthonában. Az Újpest ellen vasárnap, a harmadik harmadban becsúszott egy egyperces rövidzárlat, amit a lilák két góllal büntettek, ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy ilyet nem engedhetünk meg magunknak, mert ha ezt az ÚTE így kihasználta, akkor tőlük jobb csapatok még inkább képesek erre... – mondta az Észak-Magyarországnak Roczanov Dezső, a Jegesmedvék korongosa, akitől azt is megkérdeztük: mennyire érződik a sérült gólzsák, a kanadai táblázaton 33 ponttal álló Tyler Metcalfe hiánya? – Tyler egy kiváló hokis, rengeteget brusztol a mérkőzések során, remekül passzol és lő, úgyhogy nehezebb lesz nélküle három-négy hétig, amíg rendbe jön az ujja, de mindannyian azon leszünk, hogy ne érezzük meg, hogy nincs köztünk.

Rossz periódus

A 24 éves csatár nem nyár óta áll a borsodiak alkalmazásában...

– Menet közben, október elején kerültem csak Miskolcra – vágott bele a történetébe Roczanov Dezső. – Tavaly a Ferencvárosnál voltam, de már a szezon végén tudtam, hogy nem szeretnék tovább ott maradni. Volt két lehetőségem az Egyesült Államokban, de végül nem jött össze a tengerentúli kaland. Aztán jelentkeztem az Újpestnél, ahol korábban játszottam, de nem kellettem... Ez egy nagyon rossz periódus volt az életemben, mert nem tudtam mi lesz, de felhívtam Egri Gergőt, a Jegesmedvék menedzserét azzal, hogy esetleg eljöhetnék-e Miskolcra? Megkaptam a sanszot, egy egy hónapra szóló próbaszerződést, ami után kijelentették, hogy megfelelek, így megállapodtunk a maradásban az évad végéig. Szerencsére sok embert ismertem a csapatból, így nem volt gond a beilleszkedéssel, viszont a közeghez és a körülményekhez hozzá kellett szokni, mert azok jobbak, mint Pesten.

Átszakadt a gát

November 24-e azért is jelentős dátum a támadó számára, mert 0-0-nál első találatát jegyezte a népkertiek mezében.

– Amikor elém került a korong vasárnap, minden erőmet és dühömet összeszedtem a lövésnél – fogalmazott Roczanov Dezső. – Nagy kő esett le a szívemről, hiszen túl voltam már tizenvalahány gól nélküli meccsen és emiatt volt bennem bőven feszültség, de ennek ellenére nem ünnepeltem túl. Persze, az öltözőben sokan gratuláltak, kaptam biztatást, jó érzés volt, hogy mások együtt örülnek velem. Átszakadt az a bizonyos gát, bízom benne, hogy tudom hasonlóképpen folytatni, a csapat pedig hozza a győzelmeket. Utólag bevallom, jó, hogy így alakult a sorsom, hogy Újpesten nem számoltak velem, a Maciknál viszont igen...

ÉM-MI


A Mol Liga állása

1. HC Nové Zámky 23 13 2 3 5 97-68 46

2. Dab.Docler 22 12 2 2 6 86-55 42

3. ASC Corona Brasov 25 12 1 4 8 86-74 42

4. Ferencváros Bp. ESMTK 25 10 2 6 7 107-95 40

5. Miskolci Jegesmedvék 25 9 6 1 9 86-75 40

6. HSC Csíkszereda 23 10 4 1 8 67-70 39

7. Újpesti TE 25 – 1 1 23 39-131 3


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!