Sport

2013.11.11. 11:37

A DVTK folytatta őszi betakarítását

Az FTC elleni hazai vereség után Pécsett pontot szerzett a diósgyőri labdarúgócsapat.

Az FTC elleni hazai vereség után Pécsett pontot szerzett a diósgyőri labdarúgócsapat.A labdarúgó NB I 14. fordulójában szombaton este a Pécsi MFC-Matias vendége volt a Diósgyőri VTK csapata. Hogy a piros-fehéreknél mekkora mélyütésnek – vagy ha így jobban tetszik, Sivic Tomislav megfogalmazása szerint pofonnak – számított az előző fordulóban, hazai pályán, a Ferencváros ellen elért 1-4-es eredmény, annak most, a Pécs elleni bajnoki előtt is megmutatkoztak a jelei.

Hatan maradtak ki

A csapat összeállítását tekintve mindenképpen. Összesen hat (!) olyan játékos maradt ki a kezdőcsapatból, aki egy hete a kezdősípszó pillanatában ott volt a pályán. Ez még a 3. fordulóban, a Debrecen vendégeként elszenvedett 4-0 utáni égszakadást, földindulást is felülmúlta, ugyanis az azt követő meccsre, a Kecskemét ellen ,,csak" négy labdarúgó került ki a kezdőből. Az alapján, hogy a múlt heti bajnokin lecserélésre került Tisza, Abdouraman és Barczi, így ők most, a Pécs ellen csak a kispadon kaptak helyet, talán nem számított akkora meglepetésnek, ahogy az sem, hogy hozzájuk hasonló sorsra jutott az FTC elleni összecsapást végig játszó Gohér. A múlt heti fiaskó nagy vesztesei, Vági és Nikházi voltak, ők csapatba sem kerültek a Pécs ellen. Persze csodálkozni ezen sincs mit, hiszen az egy héttel ezelőtti DVTK-ból – talán Futács kivételével – mindenki selejtet gyártott, így ha 6 helyett 10 új labdarúgó játszott volna a Pécs ellen, annak is meg lett volna az indoka. Mert mikor, ha nem most adott volna lehetőséget Sivic edző azoknak akik a sikereket elérő emberek mögött, az ő kiesésükre vártak, beugrásra? A DVTK szakvezetőjéről tudjuk, hogy szeret váratlan húzásokkal előállni, és a mostani nagy generálozást is betudhattuk annak, ahogy azt is, hogy most először próbálta ki élesben a Debreceni, Kádár belső párost. Akikről hamar kiderült, hogy még nem álltak tökéletesen össze, mert a találkozó elején összehoztak egy gólt a Pécsnek. Persze minden másképp alakult volna, ha ez előtt egy perccel, a második minutában Batioja nem hibázik ziccerben, a kapu torkában. A 23 éves ecuadori játékos ugyan végig játszotta a Pécs elleni meccset, de túl sok jó megoldást nem láttuk tőle, ahogy a félidőben lecserélt Husictól sem, és hogy folytassuk a sort az előző meccshez képest új fiúkkal, Kádár – aki ezen a meccsen a csapatkapitányi karszalagot viselte – is elkövetett két nagy hibát, míg az FTC ellen cserként szóhoz jutottak, Elek, Gosztonyi és Bacsa azért hozták magukat.

Szép egyéni megoldás

Utóbbi trióból kiemelhető Bacsa, aki szép egyéni megoldása végén egyenlítő gólt szerzett, az 58. percben. Hat perccel azután, hogy a Pécs majdnem eldöntötte a meccset, amikor Grumic kilépésénél Debreceni 11-est érő megmozdulását benézte a játékvezető és kis csapata. Az eset után nem sokkal lecserélte Sivic edző a belső védőt, hogy azért-e, mert a hazai helyzet kialakulásának ,,passzív" támogatója volt Debreceni, vagy azért, mert félő volt, hogy az elmaradt kiállítása miatt a folytatásban esetleg valami másért megtalálják őt a fekete ruhások, majdhogynem mindegy, a lényeg, hogy újra összeállt a Vadász, Kádár belső kettős. És ugye ekkor már Gohér is fent volt, mint baloldali védő, így a védelemben az új fiú csak Kostic volt, a jobb szélen. És Barczi is a támadójátékot erősítette már ekkor. Talán túlzás lenne azt állítani, hogy ez eredményezte a gólt, de az biztos, hogy sokkal jobban nézett ki ekkor a csapat, mint az az első félidőben. Ugyanis az első játékrészben a bekapott találat után ugyan próbálta eltüntetni hátrányát a Diósgyőr, és kezdeményező játékának eredményeként kialakított néhány helyzetecskét, de ezek kevesek voltak. Tulajdonképpen a már említett Grumic kontra Debreceni akciót követően pörgött fel a DVTK, és ezen a magasabb fordulatszámon járva, hamarjában egyenlített is. Innen a Pécs következhetett volna, de a hazaiak nem tudtak olyat mutatni, ami alapján rászolgálhattak volna a 3 pontra, mert a vendégek akarta érvényesült. Az egyébként nem rossz iramú, de nem túl eseménydús meccsen a hajrára azért maradtak izgalmak. A hosszabbításra jutott egy diósgyőri kapufa Kostictól, és egy hazai ziccer Kollertól, de végül maradt a reális egál. Ebből a döntetlenből a DVTK építkezhet, mert a múlt heti hazai zakó után volt tartása, játéka a csapatnak, és tovább tudta gyarapítani eddigi jelentős őszi betakarítását.

ÉM


Jegyzőkönyv:

Pécsi MFC-Matias – Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)

Pécs, 1200 néző. V.: Solymosi (Kispál, Berettyán).


Pécsi MFC-Matias: Dibusz (7) – Fodor (5), Romic (6), Balogh (5), Uzoma (4) – Koller (6), Mohl (5) – Márkvárt (6), Szatmári (5), Rácz (4) – Grumic (5). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Diósgyőri VTK: Rajic (7) – Vadász (6), Debreceni (4), Kádár (4), Husic (4) – Elek Á. (5) – Bacsa (6), Kostic (6), Gosztonyi (6) – Batioja (4), Futács (6). Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Husic helyett Gohér (6) a 46., Rácz helyett Horváth A. (6) a 46., Debreceni helyett Barczi (6) az 56., Mohl helyett Wittrédi (-) a 73., Bacsa helyett Tisza (-) a 74., Szatmári helyett Deutsch (-) a 86. percben.


Sárga lap: Grumic a 4., Gosztonyi a 9., Barczi a 67., Mohl a 70., Batioja a 72., Futács a 85., Horváth A. a 86. percben.


Gólszerző: Grumic (1-0) a 3., Bacsa (1-1) az 58. percben.


Lőrincz Emil: – Nem vagyok elégedett az egy ponttal. 1-0-nál tiszta 11-est nem kaptunk meg, elmaradt ezzel összefüggésben a kiállítás, ha berúgtuk volna a büntetőt, akkor 2-0 ide, és teljesen más a meccs. Az első félidőben több góllal kellett volna vezetni, a második játékrészben voltak meleg pillanatok a kapunk előtt, a meccs vége pedig parázs volt.

Sivic Tomislav: – Uraltuk a játékot, szinte végig. Az elején kaptunk egy nagy védelmi hiba miatt egy gólt. A végén volt itt is, ott is helyzet, de a döntetlen nem rossz, úgy vélem felálltunk a pofon után. A fiúk jól játszottak, voltak helyzeteink, a Pécs elleni 1 pont idegenben nem számít sikeretlenségnek.



A gólok története

3. perc: Egy hosszan előre vágott labdára Grumic startolt, és miután a diósgyőri belső védőpáros egymást zavarta, közöttük kilépett, és a kapujából kiinduló Rajic fölött, 13 méteről a kapu jobb oldalába perdítette a játékszert, 1-0.


58. perc: Barczi első labdaérintéséből gólpasszt adott, bár az akció velejét Bacsa végezte el, aki a középről érkező átadást követően előbb becsapta védőjét, Uzomát, majd két hazai játékos között a jobb oldalról, az ötös sarkáról a kapu jobb oldalába lőtt, 1-1.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!