Sport

2013.10.29. 07:19

Vereség a hosszabbításban

Hétfőn este ismét vendégként szerepelt a miskolciak Mol-ligás hokicsapata, amely vereséget szenvedett.

Hétfőn este ismét vendégként szerepelt a miskolciak Mol-ligás hokicsapata, amely vereséget szenvedett.A Macik soros romániai túrájuk második meccsén Csíkszeredán a pontszerzés reményében léptek jégre. Vendégkiállítással indult a találkozó: Metcalfe bottal akasztásért kapott 2 percet, az emberhátrányt azonban a sárga-feketék kivédekezték. A 11. percben Kósa átadását Bíró O. értékesítette, és juttatta vezetéshez csapatát (1-0), majd nem sokkal később Szőcsöt testre ütésért „jutalmazták" kisbüntetéssel. Küzdelmes volt a meccs, mindkét együttes nyílt sisakkal rohamozott, adódtak is kecsegtető lehetőségek, de a portások rendre a helyükön voltak. Az első szünet előtt Molnár Z.-t ültették ki szabálytalan testjáték miatt. Öt a négy ellen szorongattak is a Jegesmedvék, akik azonban nem tudtak egyenlíteni.

Növelték előnyüket

A 24. percben – a mérkőzésen immáron negyedszer – újra emberelőnyben kísérletezhettek Dubekék (Gecsére akadályozásért szabtak ki százhúsz másodperces kényszerszünetet), a miskolci egalizálás azonban csak vágy maradt. Kimaradt MJJSE-lehetőségek után – ahogyan az általában a hokiban is megtörténik – a csíkszeredaiak megszerezték második góljukat. A 30. percben Góga talált rést a vendégek védőfalán, aztán egy-egy kiállítás történt mindkét oldalon, majd a harmad végét jelző dudaszó után a HSC 2-0-ás, számára megnyugtató előnnyel térhetett pihenőre.

Egyenlítettek

A záróharmad elején nagyon rákapcsolt a Miskolci Jegesmedvék együttese, Mayer Péter „fiai" mindent egy lapra tettek fel a szépítés érdekében. A Macik játékosai ahonnan csak tudtak, bátran tüzeltek, a szerencsével azonban egészen a 46. percig hadilábon álltak. Ekkor a védő Boyle értékesítette Dubek asszisztját és máris éledtek a borsodiak reményei. Csak három percet kellett várni ahhoz, hogy a lendületbe jött vendégek 2-2-re alakítsák az állást: a 49. percben Knox közelről jelezte, hogy csapata igényt tart a győzelemre. Mivel később már nem változott az eredmény ebben a harmadban, ezért következett a hosszabbítás. Ebben Dubek gáncsolás miatti kiállítását követően Novak találata döntötte el a győzelem sorsát (3-2), így első alkalommal kaptak ki a hosszabbításban a Macik. A vasárnap-hétfői fordulóban a brassói vereség után Csíkszeredán 1 pont jutott a Jegesmedvéknek.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

HSC Csíkszereda – Miskolci Jegesmedvék 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0)

Csíkszereda, 400 néző. V.: Toparceanu, Gergely, Trandafir, Csata.


HSC Csíkszereda: Kozuch – Hruby (1), Góga 1, Becze (1), Curilla, Novak 1 (1) – Flinta, Papp, Moldován, Molnár Zs., Szőcs – Bors-Huba, Nagy I., Molnár Z., Mihály E., Farkas – Kósa (1), Péter L., Bíró O. 1, Bíró T., Gecse – Ruczuj (kapus). Vezetőedző: Gál Sándor.

Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Boyle 1, DeBruyn, Hajós, Tóth A., Popovics – Láda B., Vojtkó, Ritó, Dubek (1), Faith – Üveges, Hegyi, Knox 1, Metcalfe (1), Miskolczi – Roczanov, Szilágyi, Fliszár – Duschek (kapus). Megbízott vezetőedző: Mayer Péter.


Kiállítások: 8, ill. 6 perc.


Gál Sándor: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a miskolciak idegenben is képesek jó teljesítményre. Fontos volt, hogy mi szereztük meg a vezető gólt, aztán kivédekeztük az emberhátrányos szituációkat és két harmadon keresztül érintetlen maradt a hálónk. Már azt hittük, hogy kezünkben van a siker és erre majdnem ráfizettünk.

Mayer Péter: – Sajnos két harmadon át nem tudtunk gólt szerezni a kiegyenlített mérkőzésen. A harmadik felvonásban domináltunk és egyenlítettünk. Nagyon kevés csapat képes arra, hogy az emberhátrányos hosszabbításban nyerni tudjon, ez nekünk sem jött össze.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!