Sport

2013.10.09. 12:32

Sokáig maradnának a hullám tetején

Gohér Gergő – fél év kivételével – több mint öt éve szolgálja a DVTK-t.

Gohér Gergő – fél év kivételével – több mint öt éve szolgálja a DVTK-t.2008 májusa, júniusa. Az NB II Keleti csoportjában a Kecskemét szerzi meg a bajnoki címet, a második helyen a Szolnok, a harmadikon pedig a Ferencváros végez. Az ,,ezüstös" Tisza-partiaknál 29 meccsen lép pályára egy fiatal baloldali bekk, Gohér Gergő.

– Abban az évadban nagyon jól ment a Szolnoknak, mint csapatnak és személy szerint nekem is – elevenítette fel a bő fél évtizeddel ezelőtt történteket a hátvéd az Észak-Magyarországnak. – Ha jól tudom, Vágó Attila, a DVTK akkori vezetőedzője megnézte nem egy meccsünket és megkérdezte, lenne-e kedvem Diósgyőrbe igazolni, ugyanis szüksége van egy baloldali játékosra. 21 éves voltam, úgy éreztem, kaptam egy lehetőséget a sorstól, hogy feljebb léphetek egy szintet, az NB I-be. Csábító volt tehát az ajánlat – ráadásul egy nagy múltú, óriási szurkolótáborral bíró klub hívott –, nagy kihívásnak tekintettem.

Kéztöréses fél szezon

Gohér Gergő ekkor 2012. június 30-ig kötelezte el magát az Andrássy útra, ahol első NB I-es szezonjában 25 összecsapáson kapott lehetőséget. 2009 őszén tizenegyszer jutott szóhoz, aztán...

– 2009 decemberében Tornyi Barnabás lett a Diósgyőr szakvezetője, de akkor nem csupán ő érkezett a DVTK-hoz, hanem rengeteg játékos is – folytatta Gohér Gergő. – A posztomon rajtam kívül bevethető volt Zámbó Bence, illetve Haman Sadjo, vagyis látszódott, hogy nem fogok sok játéklehetőséget kapni. Azt tanácsolta a diósgyőri klubvezetés, hogy keressek magamnak egy csapatot, ahová elmehetek kölcsönbe. Így tettem. A Honvédnál jelentkeztem próbajátékra, Massimo Morales vezetőedző és segítője, Csábi József úgy látta, tudok segíteni. Egy mérkőzésen, rögtön az elején betettek, majd az egyik Ligakupa meccsen eltört a kezem, három hónapig gipszet viseltem. Ezzel elment az a fél év, csupán az NB II-ben tudtam lehozni még két találkozót.

Kiválóan sikerült ősz

Azon a nyáron sanyarú időszak köszöntött be Diósgyőrben, hiszen a csapat kiesett az NB I-ből, s azt sem lehetett látni, hogy miként, miből fog nekivágni a csapat az NB II-nek.

– Ültem otthon, Hatvanban és hetekig fogalmam se volt a jövőről – árulta el Gohér Gergő. – Egyszer, úgy június végén csengett a telefonom, hogy jöjjek, mert kezdődik a felkészülés. Szétnéztem az öltözőben, csupa fiatal srác... Voltak ugyan megkeresések innen-onnan, de Benczés Miki miatt maradtam, aki néha-néha tájékoztatott bizonyos dolgokról, hogy vannak pozitív jelek a jövőt illetően. Szerencsére minden úgy alakult, ahogy jelezte, bár azon NB II-es bajnokság elején még döcögősen indultunk. A szezon felénél erősítettünk, letudtunk egy kiváló felkészülést, amit követett az a csodálatos, felejthetetlen tavasz, melynek végén egymásra talált játékos és szurkoló.

2011 szeptemberében Gohér Gergő 2013 nyaráig hosszabbította meg kontraktusát (amit pár hónapja újabb eggyel toldottak meg a felek) és úgy érzi, nagyon megérte:

– Igen, mert egészen jól sikerült az az ősz, tizenöt mérkőzés után harmadikok voltunk, előtte egyszer volt ilyen Diósgyőrben, 1998-ban – említette a hátvéd, nem elhallgatva azt, hogy 2012 tavasza sem neki, sem a csapatnak nem a reméltek szerint sikerült. – Az előző bajnokságban is próbáltam azt nyújtani, amit tudok, sajnos nem mindig jött össze, egyértelműen többet vártam magamtól.

Gohér Gergő korábban már szólt egykori riválisairól, az idén Senad Husiccal kell megküzdenie a helyéért.

– Az a helyes, szakmai szempontból az az igazi, ha egy helyre van két, nagyjából azonos képességű játékos. Nálunk most ez a helyzet, nem csak az én posztomon. Megharcolunk a helyünkért, aztán majd a vezetőedző eldönti, melyikünknek szavaz bizalmat. Egy ilyen szituáció teljesítménykényszer alatt tartja a másikat, ami csak pozitív hatással lehet a csapatteljesítményre.

Az első részben

A célról a védő az alábbiakat mondta az Észak-Magyarországnak:

– Az elején senki nem gondolt arra, hogy egy ilyen veretlenségi sorozatot fogunk produkálni. Engem annyira nem lep meg, mert ez a csapat képességekben nagyon jó. Most a hullám tetején vagyunk, szeretnénk minél tovább ott maradni. Helyezés a bajnokság végén? Zárjunk a mezőny első részében.... – nyilatkozta Gohér Gergő.

A csupaszív bekknek – aki pár hónapja újabb egy évet írt alá Diósgyőrbe – megpendítettük a válogatottságot is. Hiszen jól játszik és nem is ,,idős”...

– Soha, semmilyen korosztályos válogatottban nem játszottam és a felnőtt kerettagság sem jut az eszembe. Jelenleg azzal vagyok elfoglalva,

hogy a DVTK legyen minél eredményesebb – válaszolta Gohér Gergő.

ÉM-MI


A ,,mágikus balról"

Gohér Gergőről köztudott, hogy életveszélyes a bal lába, ami ,,jól jön" akár csak egy sima beadásnál, nem is beszélve szögletekről, szabadrúgásokról.– Már kisgyerekként, a kertben ezzel a lábammal rúgtam a gumilabdát – mondta erről a DVTK futballistája. – Nagyon sokat gyakoroltam apukámmal, Gohér Jánossal, illetve két hatvani edzővel, Gömöri Ottóval és Monori Gézával.


tények: edzők

Gohér Gergő az alábbi edzőkkel dolgozott együtt 2008 óta Diósgyőrben.

  • 2008/2009: Vágó Attila, Benczés Miklós, Sisa Tibor, Gálhidi György.
  • 2009 ősz: Aczél Zoltán.
  • 2010/2011: Benczés Miklós.
  • 2011/2012: Benczés Miklós, Szentes Lázár.
  • 2012/2013: Sisa Tibor, Szentes Lázár, Kovac Zoltán.
  • 2013/2014: Sivic Tomislav.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!