Sport

2013.10.29. 14:50

MSE: Pécs idegenben, Pécs otthon

A labdarúgó Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutásért szerdán este Pécsett küzdenek a mezőkövesdiek. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A labdarúgó Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutásért szerdán este Pécsett küzdenek a mezőkövesdiek. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A Pécsi MFC-Matias – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót 18 órától a baranyai megyeszékhelyen tekinthetik meg az érdeklődők. A továbbjutás, a kiírás szerint, egy találkozón dől el, ezért döntetlen esetén 2x15 perc hosszabbítás következik és ha ezalatt sem születik döntés, akkor 11-es rúgások következnek majd.

Kétfrontos harc

– Magától értetődően nem lehet más célunk, mint a továbbjutás kiharcolása – mondta Véber György, a kövesdiek vezetőedzője. – A sorsolás szeszélye alapján ezen a héten kétfrontos harcot kell vívnunk a pécsiekkel. Az egymeccses kupaprogramnak azonban merőben más a forgatókönyve, mint az élvonalbeli összecsapásnak, ráadásul a szerdai tapasztalatokat felhasználjuk majd a szombati találkozón. A fiúktól ugyanazt kérem-várom, mint a Ferencváros elleni, Puskás-stadionban rendezett összecsapásunkon: zártan fogunk védekezni, majd a labdaszerzés után meg kell ismételnünk a Fradival szembeni, helyenként jól sikerült pozíciós játékunkat. A PMFC bizonyára nem fog – nem tud – úgy nekünk ugrani, mint az FTC, ennek következtében a pálya valamennyi részében több levegő jut majd nekünk. A múlt heti bajnokin a klasszikus értelemben vett támadóposztra csak Balajtit neveztem, most Menougongnak és Harsányinak szavazok bizalmat, s biztos vagyok benne, hogy gyorsaságukkal, valamint kombinatív képességük latba vetésével sok zavart okoznak majd a hazaiaknak.

A kupatalálkozó pikantériáját az adja, hogy már szombaton megtartják a „visszavágót": az NB I-es bajnokság 13. fordulója keretében ugyanis 16 órától Mezőkövesden méri össze tudását a két együttes.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!