Sport

2013.10.10. 09:02

MLSZ: a mezőkövesdiek panasza megalapozatlan

Mezőkövesd - Kedden közöltük, hogy a kövesdiek felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a kupasorsolással szemben.

Mezőkövesd - Kedden közöltük, hogy a kövesdiek felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a kupasorsolással szemben.A Magyar Kupa sorozatán – amint azt a 4. forduló sorsolása után Bocsi Anna, a matyóvárosiak ügyvezetője lapunknak elmondta – a Mezőkövesd Zsóry FC NB II-es jogán vesz részt, hiszen amikor nevezett, még NB II-es volt. Ennek ellenére legközelebb Pécsre kell utaznia október 30-án – holott otthon kellene játszania, Mezőkövesden kellene fogadnia az NB I-es jogán nevezett baranyai alakulatot.

– Az első három fordulóban is NB II-es jogunkon szerepeltünk, a 4. fordulóra azonban előléptettek minket NB I-es gárdává, vagyis lehetséges, hogy a sorsoláskor hiba történt – fogalmazott az ügyvezető.

Így van ez?

A sárga-kékek a sorsolással kapcsolatban felülvizsgálati jogorvoslati kérelemmel és észrevétellel fordulnak a szövetséghez. „Labdájukkal” megkerestük az MLSZ-t, s választ Dinnyés Mártontól kaptunk.

– A felvetés nem megalapozott – felelte érdeklődésünkre a kommunikációs munkatárs. – A Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es sportszervezetként vett eddig részt a kupamérkőzéseken és – amennyiben továbbjut – ezután is ilyen jogán fog részt venni. Ezért is kellett az 1. fordulóban Szolnokra utaznia, hiszen a Szolnok NB II-es, a Mezőkövesd pedig NB I-es.

ÉM-KT


A kupa 2013-2014. évi kiírásából

Dinnyés Márton a Magyar Kupa pályaválasztásával kapcsolatban idézte a vonatkozó paragrafusokat:

6. A pályaválasztás joga

A) Az 1-4. forduló mérkőzései esetén:

  • Amennyiben a két csapat között a 2013-2014. bajnoki évben osztálykülönbség van, akkor az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó.
  • Amennyiben a 2013-2014. bajnoki évben azonos szintű osztályban játszanak, akkor az a pályaválasztó, amely az adott kupasorozatban kevesebbszer volt pályaválasztó.
  • Ez a kritérium nem alkalmazandó olyan párosítások esetében, amelynek egyik vagy mindkét résztvevője az adott fordulóban kapcsolódik be a kupamérkőzésekbe.
  • Amennyiben az előző pontban meghatározott kritérium szerint nem dönthető el a pályaválasztás, akkor az, a pályaválasztó, amely az adott kupasorozatban régebben volt pályaválasztó.
  • Ez a kritérium nem alkalmazandó olyan párosítások esetében, melyek egyik vagy mindkét résztvevője az adott fordulóban kapcsolódik be a kupamérkőzésekbe.
  • Amennyiben így sem dönthető el a pályaválasztás, akkor a sorsoláson elsőnek kihúzott csapat a pályaválasztó.

  • A kommunikációs munkatárs hozzátette: a tévé által közvetített eseményen először a párosítást sorsolta a bizottság, majd a 2013-2014. bajnoki évben azonos bajnoki osztályban szereplő csapatok közül újabb sorsolással az elsőnek kihúzott csapatot jelölték meg pályaválasztóként.


    08.10.2013 | Mezőkövesd - Óvni nem lehet, ezért jogorvoslati felülvizsgálatot kérnek a matyóvárosiak.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!