Sport

2013.10.22. 12:44

Magyar Kupa: Igazat adnak a Mezőkövesdnek?

Az MLSZ-ben még nem tárgyalták a Mezőkövesd Zsóry FC Magyar Kupa felülvizsgálati kérelmét.

Az MLSZ-ben még nem tárgyalták a Mezőkövesd Zsóry FC Magyar Kupa felülvizsgálati kérelmét.

Amint azt már lapunkban elsőként megírtuk: a kövesdiek panasszal éltek és felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be a labdarúgó Magyar Kupa televízióban elkészített sorsolásával szemben.

Másodosztályúként

– A kiírás szerint a sorsolást nem lehet megóvni, ezért éltünk panasszal és az úgynevezett felülvizsgálati kérelemmel – mondta érdeklődésünkre Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC ügyvezető igazgatója. – A kupasorozaton mi NB II-es jogunkon veszünk részt, hiszen amikor neveztünk, még másodosztályúak voltunk. Ennek ellenére a negyedik fordulóban, október 30-án Pécsre kell utaznunk, holott hazai környezetben kellene játszanunk, Mezőkövesden kellene fogadnunk az NB I-es jogán nevezett baranyai alakulatot.

Az ügyvezető igazgató szavaihoz hozzátette, hogy az első három fordulóban NB II-es jogukon játszottak, a negyedikre azonban már előléptették őket NB I-es gárdává, vagyis a sorsoláson közreműködők hibát vétettek – a kövesdiek kárára.

A sárga-kékek észrevételével a napokban megkerestük Dinnyés Mártont, az MLSZ kommunikációs munkatársát, aki ezt válaszolta:

– A matyóvárosiak felvetése megalapozatlan. A Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es sportszervezetként vett eddig részt a kupamérkőzéseken és amennyiben továbbjut, ezután is ilyen jogán szerepel majd. Ezért is kellett az első fordulóban Szolnokra utaznia, hiszen a Szolnok NB II-es, a Mezőkövesd pedig NB I-es.

Még nem tárgyalták

Dinnyés Mártonnak az Észak-Magyarország számára adott „magyarázatát” sokan hivatalos döntésként idézték és felháborodtak azon, hogy az MLSZ-ben elutasították a mezőkövesdiek felülvizsgálati kérelmét, vagyis érvényben hagyták a kupasorsolást.

– A valóság az, hogy még meg sem tárgyalták panaszunkat – csillapította a kedélyeket Bocsi Anna.

További részletek az Észak-Magyarország keddi számában.

ÉM-KT


A Mezőkövesd eddigi kupameccsei

  • 1. forduló (augusztus 7.): Szolnok – Mezőkövesd-Zsóry 0-1

  • Gólszerző: Balajti.

  • 2. forduló (augusztus 28.): Kunszállás – Mezőkövesd-Zsóry 0-5

  • Gólszerző: Hamar (2), Petneházi, Sigér, Bogdány.

  • 3. forduló (szeptember 24.): Kazincbarcika – Mezőkövesd-Zsóry 3-4

  • Gólszerző: Olasz D. (4).


    Korábbi cikkek:

    10.10.2013 | Mezőkövesd - Kedden közöltük, hogy a kövesdiek felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a kupasorsolással szemben.

    08.10.2013 | Mezőkövesd - Óvni nem lehet, ezért jogorvoslati felülvizsgálatot kérnek a matyóvárosiak.

    03.10.2013 | Csütörtökön este kisorsolták a labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulónak párosítását, ahol már az összes élvonalbeli együttes érintett.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!