Sport

2013.10.29. 07:59

Labdarúgó Magyar Kupa: egy megyei biztos marad

A labdarúgó Magyar Kupában három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gárda is pályára lép szerdán.

A labdarúgó Magyar Kupában három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gárda is pályára lép szerdán.A labdarúgó Magyar Kupában kedden és szerdán a 16 közé jutásért lépnek pályára a csapatok. Összesen 15 párban, ugyanis egy csatát már a múlt héten kedden megrendeztek, ezen a két NB I-es gárda közül a vendégként szerepelt kecskemétiek jutottak be elsőként a nyolcaddöntőbe (Puskás Akadémia FC – Kecskeméti TE-PM 0-0, 11-esekkel: 3-4).

A mostani körben, vagyis a 4. fordulóban még egy mérkőzéseket játszanak a csapatok, és amennyiben valamelyik találkozón 90 perc játékidő után nem születik döntés, akkor 2×15 perc hosszabbítás következik, és ha ez sem hoz döntést, akkor 11-es rúgások következnek.

A Magyar Kupában kedden négy meccset játszanak, szerdán pedig tizenegyet. Utóbbi napon lesz jelenése a még versenyben lévő három megyebeli gárdának, akik közül egy biztosan ott lesz a nyolcaddöntőben. Ugyanis az NB III-as Cigánd SE az élvonalbeli Diósgyőri VTK kapta ellenfélül (szerda, 12.30, élőben a BOON-on), míg az ugyancsak NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC Baranyába utazik, és a szintén élvonalbeli Pécsi MFC-Matias vendége lesz (szerda, 18.00, élőben a BOON-on), a sorsolás során történt ,,átkalapolás” során (emlékeztetőül: bár az MK sorozatban a tavalyi eredményeik alapján vesznek részt a csapatok, és a kövesdiek, mint előző évi NB II-es csapatként már hamarabb bekapcsolódtak a küzdelemsorozatba, mint a jelenlegi és tavalyi NB I-es gárda, a 4. forduló sorsolásának elkészítésekor a Magyar Labdarúgó Szövetség munkatársai már mint NB I-es csapatként tekintettek rájuk, és annak ellenére egy másik NB I-es együttessel kerültek párba, hogy a kupa kiírásában nem szerepel, hogy ebben a fordulóban az élvonalbeli gárdákkal kapcsolatban kiemelést kellene alkalmazni).

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!