Sport

2013.10.18. 13:27

Ivan Rados számára véget ért a szezon?

A DVTK góltalansági rekordere sérülés miatt nem folytathatja sorozatát.

A DVTK góltalansági rekordere sérülés miatt nem folytathatja sorozatát.540 percen, vagyis hat meccsen át őrizte a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának kapuját kapott gól nélkül Ivan Rados. A horvát hálóőr ezzel klubcsúcsot állított fel, amelyet kényszerű ok miatt nem növelhet, nem folytathat. A kapus – aki, amikortól a gólvonalra állt, azóta a DVTK csak nyerni tudott a bajnokságban – nem volt jelen a piros-fehérek csütörtöki edzésén, és bár a klubházban feltűnt, de csak a gyógykezelésével kapcsolatos tennivalókat intézte.

– Sajnos, a hétközi edzésen, az egymás közötti játékban, egy véletlen ütközés során sérülést szenvedett Rados, és mint az a diagnózisból kiderült, részleges izomszakadást szenvedett a vádlijában – tudtuk meg Veréb György kapusedzőtől. – Őszintén szólva nem tudni még, hogy mikor térhet vissza, hogy mennyi időt vesz igénybe a gyógyulása, de a sántikálásából ítélve biztos, hogy ez hetekig eltart majd, és az is benne van, hogy ebben a szezonban már nem számíthatunk rá. Egy ilyen jó sorozat után, amit a csapat, illetve Rados produkált, ez nem igazán jó hír.

Kétesélyes

Viszont a DVTK keretéhez tartozó kapusok számára ez egy lehetőség, nagy lehetőség arra, hogy megmutathassák képességeiket. Ez a meccs kétesélyes, ugyanis vagy a 30 éves szerb Nenad Rajic, aki az első négy fordulóban védte a DVTK kapuját, vagy a 18 esztendős Gelei Vince, aki a bajnokság rajtja után, augusztusban lett a piros-fehérek játékosa védi majd a Diósgyőr kapuját aaz NB I 11. fordulójában (érdekesség, hogy a két hálóőr között napra pontosan 12 év van, ugyanis egyazon napon születtek, december 28-án).

Gelei a szerdai Ligakupa meccsen az első félidőben szenzációsan védett, magabiztos volt. A második 45 percben viszont kapott két gólt, és bár voltak jó védései, de azért ebben a játékrészben már nem volt olyan magas szintű a produkciója. Rajicról annyit, hogy róla is lehetnek emlékeik a drukkereknek, hiszen az első négy bajnokin ő állt a kapuban, de szerintem azóta ő jelentős változáson ment keresztül. Az, hogy kikerült a kapuból, jót tett neki, úgy érzem ekkor kezdett igazi versenybe, és az elmúlt hetekben kondicionálisan nagyot lépett előre. De, hogy kettőjük közül melyikük fog lehetőséget kapni kezdőként, szombaton a Paks elleni idegenbeli meccsen, ahogy én Sivic Tomislav vezetőedzőt ismerem, ezt csak a meccs napján fogja eldönteni.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!