Sport

2013.10.04. 11:50

Budapest Rally - Büszkén kihúznák magukat

Kassán visszajött az érzés és az étvágy, így az elmúlt időszakban kettőzött erővel készült a Budapest Rallyra ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna.

Kassán visszajött az érzés és az étvágy, így az elmúlt időszakban kettőzött erővel készült a Budapest Rallyra ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna. A Maximmun Racing Team párosa továbbra is a kategóriatársakhoz méri a saját teljesítményét, de azt is tudják, hogy ismét nehéz dolguk lesz az előttünk álló hétvégén. A futam előtti teszt jól sikerült, ám nyilván majd az éles körülmények adnak választ arra, hogy mire lesznek képesek a bajnokság ötödik versenyén.

- Változtattunk egy-két dolgon, ami az elmúlt időszakban visszafoghatta az autót. Érzésre sokkal jobb lett, így a teszt is remek hangulatban telt - tette hozzá ifj. Kiss László. - Aztán majd meglátjuk, hogy mit mutatnak az időeredmények. Pilóta és navigátor szempontjából is egy nehéz futam előtt állunk. Az RSB által megküldött videofelvételek alapján rettenetesen gyorsak lesznek a szakaszok, és mint tudjuk: a sebességgel együtt jön a bátorság. Az a tapasztalatunk, hogy idén pont a tempós részeken kaptunk a többiektől Bízom benne, hogy a Budapest Rallyn valamelyest változik a helyzet. Remélem, jó irányba indultunk el, Kassa óta nagyon sokat tettünk azért, hogy föl tudjuk venni a versenyt a többiekkel.

A Maximmun Racing Team kettőse négy futamot követően a kategória ötödik helyén áll, ahonnan szeretnének fölfelé elmozdulni. Ehhez viszont szinte hibátlan versenyzésre lesz szükség a szombati kilenc gyorsasági szakaszon.

- Reálisan nézve, eddig akkor volt esélyünk, amikor általunk is korábban használt pályákon kellett versenyezni. Ha új területre tévedtünk, akkor kijöttek a különbségek köztünk és a kategóriatársak között - folytatta ifj. Kiss László. - Ezen persze nem is lehet csodálkozni, hiszen hatalmas rutinnal rendelkeznek azok a párosok, akikkel föl kell vennünk a harcot. Néhány nappal ezelőtt épp a RallyMánia könyvet lapozgattam, amiben érdekes dolgokra bukkantam. Például arra, hogy Rongits Attila, már akkor is rallyautóban ült, amikor én megszülettem. Ebből a szempontból van lemaradásunk, de folyamatosan dolgozunk, hogy ezt a különbséget csökkenteni tudjuk. Az első ORB-s évünkben az a legfontosabb, hogy tanuljunk, és ha sikerül célba érni, akkor büszkén kihúzhassuk magunkat. Remélem erre szombaton este Szentendrén is lehet lehetőségünk.


A Budapest Rally programja:

Október 4. (péntek):

Rajtceremónia, Vajdahunyad Vára, 17.30

Prológ, Városligeti Műjégpálya, 18.00

(a prológon nem történik időmérés)


Október 5. (szombat):

Gyorsasági szakaszok:

GY1 - Skanzen - Visegrád, 7.43

GY2 - Pilismarót - Dobogókő út, 8.28

GY3 - Lábatlan - Bajna, 9.32

GY4 - Skanzen - Visegrád/2, 12.01

GY5 - Pilismarót - Dobogókői út/2, 12.43

GY6 - Lábatlan - Bajna/2, 13.43

GY7 - Skanzen - Visegrád/3, 16.15

GY8 - Pilismarót - Dobogókői út/3, 16.57

GY9 - Skanzen - Visegrád/4, 17.57

Ünnepélyes díjkiosztó, Szentendre, 18.47.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!