Sport

2013.10.31. 15:49

Bob Dever: Erősebb liga, változatlan célok

Miskolc - Bob Dever, a Miskolci Jegesmedvék régi-új vezetőedzője csütörtökön délelőtt megtartotta első edzését, amelynek végén a terveiről kérdeztük.

Miskolc - Bob Dever, a Miskolci Jegesmedvék régi-új vezetőedzője csütörtökön délelőtt megtartotta első edzését, amelynek végén a terveiről kérdeztük.Mi volt az első gondolatod, amikor megkaptad a felkérést a Miskolci Jegesmedvék vezetőitől?

- Először meglepett a kérés. Aztán azon tűnődtem, hogy nem éppen egy kényelmes helyzet valakinek a helyére lépni akkor, amikor ő éppen elveszti azt. Kértem egy kis gondolkodási időt, megbeszéltem a családommal, a barátnőmmel, hiszen nem könnyű mindenkit hátrahagyni egy fél évre. Végül úgy döntöttem, hogy elvállalom, mert talán most befejezhetem azt a munkát, amit Miskolcon félbehagytam.

Ezzel akkor ki is mondtad, amit kérdezni akartam a célokról.

- Igen, a klubnál nem változtak a célok: bejutni a MOL Liga rájátszásba, majd a döntőbe, ahol már bármi lehet.

Mennyire követted a MOL Liga történéseit az elmúlt években?

- Folyamatosan figyeltem a Liga alakulását, így képben vagyok ezzel kapcsolatban. Az interneten megnéztem az összefoglalókat, az online közvetítéseket, így pontosan tudom, hogy a bajnokság nagyon sokat fejlődött, aminek igazán örülök. Az idén már tényleg bárki megverhet bárkit, sőt ez meg is történik, sokkal szorosabb a mezőny, jobbak, kiélezettebbek a meccsek, és mindez nagyon jót tesz a magyar jégkorongnak. A Miskolc eredményeit kiemelten figyeltem, hiszen a szívem egy darabját annak idején itt hagytam. Örülök, hogy visszatérhettem. Alig várom már az első hazai meccset, hogy a liga legjobb szurkolótábora előtt játszhassunk.

Mennyire ismered a Jegesmedvék jelenlegi keretét?

- Szinte mindenkit ismerek, hiszen vagy volt játékosom, vagy ellenünk játszott. Ám azt elmondtam a csapatnak, hogy a múlt senkinél sem lényeges, a mai naptól kezdve mindenki tiszta lappal indul, csak az a teljesítmény számít, amit mostantól nyújtanak.

Tudod-e már, hogy a csapat játékában mit kell változtatni?

- Az összefoglalók nem adnak teljes képet egy csapatról. Az elkövetkező napokban végignézem a Jegesmedvék idei mérkőzéseit, hogy lássam, mi működött és mi nem. Közben az edzéseken, illetve a vasárnapi, Érsekújvár elleni mérkőzésen már saját tapasztalatokat is szerzek, így a négy napos pihenő után, jövő péntektől már célzott munkába fogunk. Az átmeneti időben Mayer Péterre támaszkodom, ő segít nekem a saját meglátásaival, tanácsaival, sőt vasárnap még ott lesz mellettem a kispadon.

Mit vársz a vasárnapi, Érsekújvár elleni meccstől?

- A MOL Liga jelenlegi csapatai közül egyedül az Érsekújvárt nem ismerem, ezért is van szükségem Mayer Péter segítségére. Azt már hallottam, hogy kitűnő játékosokból áll, és az idén szoros meccseket vívtunk velük. Biztos vagyok abban, hogy ez így lesz most is, de a célunk nem lehet más, mint a győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!