Sport

2013.10.17. 15:31

A volt diósgyőri csatár csúcsdöntésre készül

Az MVM-Paks támadója Simon Attila jelenleg tizenegy góllal vezeti az NB I góllövő listáját. Erről, és a közeledő DVTK elleni bajnokiról nyilatkozott a paksi klub honlapjának.

Az MVM-Paks támadója Simon Attila jelenleg tizenegy góllal vezeti az NB I góllövő listáját. Erről, és a közeledő DVTK elleni bajnokiról nyilatkozott a paksi klub honlapjának.

- Amikor egy játékos olyan pozícióba kerül, mint te, vagyis vezeti a góllövő listát, akkor árgus szemmel figyeli a vetélytársakat, vagy inkább nem is foglalkozik velük?

Simon Attila: - Természetesen örülök annak, hogy az élen állok, de most még nem szabad ennek nagy feneket keríteni. Még csak a bajnokság harmadánál járunk, és a végéig még sok minden történhet. Persze azért megnézem, hogy ki rúgott még gólt, de különösebben nem foglalkozom vele. Már csak azért sem, mert az egyéni sikeremnél sokkal fontosabbnak tartom a csapat sikerét.

- Azért biztosan örülnél, ha a végén te lennél a gólkirály…

Simon Attila: - Naná, de korai még erről beszélni.

- Mennyi volt eddig a legtöbb gólod, amit egy szezonban szereztél?

Simon Attila: - Még Diósgyőrben rúgtam tizennégyet.

- Ezek szerint jó esélyed van arra, hogy ezt túlszárnyald.

Simon Attila: - Valóban csalódott lennék, ha ebben a szezonban ezt nem sikerülne megdöntenem, de mint említettem még sok minden történhet. Ne adj’ Isten egy sérülés, vagy formahanyatlás, szóval bármi közbejöhet. Ugyanakkor bízom, mind a csapatban, mind magamban, és ha jól fog menni a csapatnak, akkor minden bizonnyal nekem is, és ez fordítva is igaz.


[poll id="529"]


- Legutóbb Debrecenben kettővel gyarapítottad a találataid számát. Milyennek láttad a mérkőzést?

Simon Attila: - A Debrecen addig mind a hat hazai mérkőzését megnyerte, így igazi bravúr lett volna legyőzni őket. Tehát, a döntetlen is jó eredménynek számít, de mégis csalódott vagyok egy kicsit. Bennünket még mindig olyan csapatnak tartanak, amelyiknek a helye a középmezőnyben van. Ha meg tudtuk volna tartani a vezetésünket, és győzünk Debrecenben, akkor rácáfolhattunk volna erre. Ezzel együtt ez az egy pont igen értékes lehet akkor, ha itthon megverjük a Diósgyőrt.

- A DVTK elleni mérkőzésre hosszabb idő áll rendelkezésre felkészülni, hiszen a hétvégén nem volt bajnoki forduló. Min lehet, min kell javítani ez idő alatt?

Simon Attila: - Meg kell tanulnunk feltenni a pontot az i-re. Debrecenben is közel álltunk egy bravúros eredmény eléréséhez, de valami kicsi mindig hiányzik az igazi sikerhez. Akkor leszünk igazán jó csapat, ha az ehhez hasonló szituációkból győztesen tudunk kikerülni. Jó a játékosállományunk, motiváltak, elszántak vagyunk, jó a hangulat, gyakorlatilag minden megvan ahhoz, hogy sikeres csapattá váljunk. Ugyanakkor mindenkinek át kell lépnie a saját árnyékán, és még egy lapáttal rátenni. Ha ez sikerülni fog, akkor azt gondolom, hogy az élmezőnyhöz fogunk tartozni.

Forrás: paksifc.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!