Sport

2013.09.10. 10:10

Végre pozitív az összkép

Nem volt törés, nem volt kaland, végre élvezték a versenyt. ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna a közelmúltban megjárta a hadak útját.

Nem volt törés, nem volt kaland, végre élvezték a versenyt. ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna a közelmúltban megjárta a hadak útját. Veszprémben majd a Baranya Kupán is buktak, az autó teljesítményével pedig egyáltalán nem voltak kibékülve. A 39. Kassa Rallyra az utolsó előtti pillanatban adták le a nevezésüket, sokáig az is kérdéses volt, hogy egyáltalán ott lesznek-e a mezőnyben. Elindultak, jól döntöttek. A 3-as kategóriában a negyedikként zártak, és összetettben is szereztek egy pontot, hiszen a tízedik pozícióban fejezték be az aszfaltos hétvégét. Ettől azonban sokkal fontosabb volt, hogy ismét jól érezték magukat az autóban.

- Élveztük a versenyzést, jelenleg ez volt a legfontosabb – tekintett vissza a hétvégére a Maximmun Racing Team pilótája. – A testvérem, Kiss Pál Tamás és Balogh Jani segített abban, hogy rátaláljunk a beállításokra, ezért mindkettőjüknek köszönettel tartozunk. A Mitsubishi sokkal kezelhetőbbé vált, mint a közelmúltban, nyilván ez is hozzájárult ahhoz, hogy pozitív élményekkel tértünk haza Kassáról. A végére kezdtünk visszarázódni, fölvenni a tempót, és előjöttek a régi érzések is. Kiváló pályákat jelöltek ki a szlovák rendezők, minden elismerésem az övék. Különösen a Gejzír elnevezésű szakasz tetszett, ami tele volt visszafordítókkal, olykor már túlságosan is keresztbe mentünk. Összességében teljes volt az egész, a hangulatunk is jobb egy ilyen verseny után.

Kassa árnyoldalát ezúttal Matics Misiék esése jelentette, ami természetesen megviselte Laciékat is. Egy tapasztalt és sokat megélt kategóriatárssal történt a baleset, ami érthetően minden indulóban mély nyomot hagyott.

- Ezúton is szeretnénk mielőbbi gyógyulást kívánni Zejda Vikinek, remélem minél hamarabb visszatérnek közénk a versenypályára – fogalmazott ifj. Kiss László. – Hatalmas bukásban volt részük, mi is aggódva figyeltük és vártuk a híreket, hogy mi lesz velük. A rallyban sajnos ezzel számolni kell, bárkivel megtörténhet. Minket szerencsére a rossz ezúttal elkerült, korábban azonban volt benne részünk bőven. Összességében jól döntöttünk, hogy elindultunk Kassán, néhány ponttal is gazdagodtunk, de végre ismét jó volt versenyezni. A mi esetünkben ez volt a legfontosabb.

ÉM-ME


A 39. Kassa Rally (ORB) végeredménye:

1. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Ford Focus WRC) 1:18:16,4

2. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Citroen Xsara WRC) +34,0

3. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) +1:34,1

4. Bútor Róbert, Tagai Tamás (Peugeot 207 S2000) +3:27,6

5. Kovács Antal, Istovits Gergő (Mitsubishi Lancer EVO IX) +4:48,7

6. Lencse Zoltán, Hofbauer Tamás (Mitsubishi Lancer EVO IX R4 ) +4.50,4

...10. ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna (Mitsubishi Lancer EVO IX) +7:20,2


A 3-as kategória végeredménye:

1. Osváth Péter, Farnadi Ágnes (Mitsubishi Lancer EVO IX) 1:23:17,7

2. Rongits Attila, Hannus László (Mitsubishi Lancer EVO IX RS) +7.9

3. Trencsényi József, Verba Gábor (Mitsubishi Lancer EVO IX) +56,8

4. ifj. Kiss László, Varga Zsuzsanna (Mitsubishi Lancer EVO IX) +2:18,9


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!