Sport

2013.09.04. 15:50

III. Ózdi Triatlon Verseny - Igazi összefogás eredménye

Akár a kétszázat is elérheti az idei ózdi triatlon verseny indulói létszáma.

Akár a kétszázat is elérheti az idei ózdi triatlon verseny indulói létszáma.A tavalyi esztendőben bevált dolgokat meghagyták az ózdi szervezők, ehhez pedig további új ötleteket valósítanak meg az idei triatlon versenyre. Szeptember 8-án, vasárnap a helyi strandfürdő lesz a viadal központja, innen indul az első versenyszám, az úszás is. A kerékpározás és a futás útvonala sem változott, viszont a pénzdíjak emelkedésével a teljesítendő távok is hosszabbak lettek.

- Az előnevezések szempontjából nagyon jó állunk. Már most többen jelentkeztek, mint ahányan tavaly elindultak – tájékoztatott Vitális István, a szervezőbizottság elnöke. – Két éve még a fedett uszoda volt a központunk, ezután változtattunk a strandra. Jó döntés volt, hiszen építési, technikai és lebonyolítási szempontból is sokkal előnyösebb ez a zárt terület. A pályánk vonalvezetésén nem módosítottunk, viszont a felnőttek ezúttal 1 kilométer úszás után, 25 kilométert kerékpároznak, a végén pedig 5 kilométert futnak.

Nagyon készülnek

A verseny napjához közeledve szervezési oldalról nézve is jól állnak az ózdiak. Megtörténtek a közbiztonsági és a nevezési egyeztetések, a műszaki előkészületek, és az úszó medence környékén a csúszásmentesítés is.

- Idén több triatlon, futó és kerékpáros versenyen részt vettem, ahonnan a jó dolgokat sikerült ellesni – folytatta Vitális István. – Igyekszünk, mert azt szeretnénk, ha az ország számos pontjáról hozzánk érkező versenyzők jó szájízzel távoznának Ózdról. Fontos kiemelni, hogy a nap első fele a gyerekeké és a diákoké lesz, akik rövidebb távokon belekóstolhatnak a triatlonozásba, délután pedig a nagyoknak a pálya szélén szurkolhatnak. Három sportklub – Fiedler Ottó Sportegyesület, Ózdi Kerékpáros Egyesület, Teknőc Futó Klub - , az önkormányzat és a városi intézmények mellett több vállalkozás is segítette az előkészületeket. Azt mondhatom, hogy igazi sportos összefogás eredménye lesz a vasárnapi nap.

Útlezárások

A triatlon verseny alatt az ózdiaknak útlezárásokra is számítani kell: vasárnap délelőtt fél tíz és délután négy óra között nem lehet behajtani a Brassói út, Bolyi főút, Bolyki Tamás út, Pap utca, Március 15. út, Balassi Bálint utcákra, ebben az időpontban a helyi és a távolsági buszok sem közlekednek az érintett útvonalon. Ideiglenes buszmegállót az Újváros Téri Általános Iskola mögötti területen, a Szent István úton alakítanak ki.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!