Sport

2013.09.11. 14:54

A WF-DVTK is segíteni akar a győrieken

A győriek busztragédiája után összefog a hazai kosárlabda társadalom.

A győriek busztragédiája után összefog a hazai kosárlabda társadalom.Kihagyja a Közép-európai Ligát a HAT-AGRO UNI Győr, amely azonban részt vesz az NB I-es bajnokságon és indul az Euroligában is. A kisalföldiek súlyos, halálos áldozatokat követelő balesete után – annak érdekében, hogy a győriek szerepelhessenek a szezon küzdelmein – három lehetséges megoldást vázolt Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke.

– Az egyik lehetőség az, hogy a klubok egy-egy játékost kölcsönöznek a győrieknek a szezonra, akik a felépült, s a játékot folytatni tudó és kívánó társaikhoz csatlakozva formálódnak csapattá – kezdte a sportág első embere, majd így folytatta: – Szintén szó lehet arról, hogy az egyik korosztályos válogatottat indítsuk el a győri színekben, míg a harmadik variáció az, hogy megvárjuk, amíg a sérültek felépülnek, s akkor összesűrítjük a versenynaptárt.

Csatlakozni fognak

Megkérdeztük Szabó Tamást, Work Force-DVTK NB I-es női kosárlabda csapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetőjétől, hogy – amennyiben a győriek, vagy a szövetség ezt kéri – csatlakoznak-e a segítők táborához.

– A sportban ez teljesen természetes, sőt egyenesen kötelesség! – felelte az ügyvezető. – Már a tragédia másnapján gondoltunk a segítségnyújtásra, viszont még nem tudjuk, hogy ez milyen konkrét formában testesülhet meg. A lehetséges megoldást a győrieknek kell kidolgozniuk a szövetséggel, s amint ez kikristályosodik, mi magától értetődően ehhez csatlakozunk.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!