Sport

2013.09.27. 01:29

A „mindenféle apróságok” Deák Bárdos Mihályt segítik

A budapesti birkózó világbajnokság megújulást hozott a sportág számára.

A budapesti birkózó világbajnokság megújulást hozott a sportág számára.A Papp László Sportarénában rendezett eseményen természetesen jelent volt Repka Attila, a diósgyőriek olimpiai bajnoka és edzője is.

– Fantasztikusan jól éreztem magam a vébén – kezdte a legendás sportoló, majd így folytatta: – Le a kalappal a szervezés és lebonyolítás előtt, ha mást mondanék, akkor szavaim nem felelnének meg a valóságnak. Szóval nem udvariaskodom amikor leszögezem, hogy az eseményen minden ötös volt. Jómagam egyébként a kötöttfogásúak programját néztem végig, magam is ebben versenyeztem egykor.

Majd felértékelődik

A világbajnokságon Deák Bárdos Mihály a kötöttfogásúak 120 kilós súlycsoportjában lépett szőnyegre és az ötödik helyet szerezte meg.

– Ez az eredmény megfelel az előzetes várakozásoknak – folytatta a Diósgyőri BC kiválóságának edzője, aki hozzátette: – Menet közben azonban úgy éreztem és érzem most is, hogy érmet kellett volna szereznie. Jó sorsolást kapott, szóval maradt egy pici hiányérzetem, de tisztában vagyok azzal, hogy Misi ötödik helye az idő múlásával felértékelődik. Sok ország és több sportoló elégedett lenne ezzel a fokozattal. Csak azért még nem kell visszavonulnia, mert Magyarországon egy harminc éven felüli sportolóra mindig rásütik, hogy öreg. Misi sportszerűűen él, imádja a birkózást, szorgalmasan dolgozik, okos erőbeosztással készül és sportol, itthon ő a legjobb, sőt a világon is az egyik legjobb, vagyis semmi nem szól visszavonulása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!