Sport

2013.08.09. 14:18

Work Force-DVTK: a negyedik külföldi

A diósgyőri női kosárlabdacsapat újabb külföldi játékossal erősített, lett válogatottat szerződtetett.

A diósgyőri női kosárlabdacsapat újabb külföldi játékossal erősített, lett válogatottat szerződtetett.A Work Force-DVTK női kosárlabdacsapatának kerete tovább erősödött, a klub pénteken bejelentette a 192 cm magas, 32 éves, lett válogatott center Liene Jansone megszerzését. A lett nemzeti együttes 131-szeres válogatott csapatkapitánya az előző szezonban az Euroligában is szerepelt, török Tarsus játékosa volt, korábban pedig megfordult a spanyol Salamanca, a cseh Brno, a francia Tarbes, és az olasz Comense csapataiban, 2005-ben a spanyol bajnokság legjobb külföldi játékosának választották.

Liene Jansone a klub által kiadott közleményben így fogalmazott: ,,Nagy várakozással tekintek az új idényre. A Közép-európai Liga egész Európa egyik legszínvonalasabb bajnoksága, ahol nem lesznek könnyű mérkőzések, de én mindig győzni akarok! A vezetőségtől tudom, hogy a fanatikus szurkolók kiváló hangulatot teremtenek a csarnokban, és engem feldob ha sok néző előtt játszhatok. Szeretnék jó csapattárs, de ugyanakkor vezér is lenni, aki ha kell a döntő pillanatokban elvállalja a felelősséget, és mindent megtesz a klub sikeréért."

A külföldiek szerepeltetéséről

Arról, hogy a WF-DVTK többfrontos harcában, melyik sorozatban milyen szabályok vonatkoznak a külföldi játékosok szerepeltetésére, a csapat technikai vezetőjét kérdeztük.

– Mind az Európa Kupában, mind a Közép-európai Ligában, mind az NB I-es meccseken egy csapat legfeljebb két Európán kívüli kosarast szerepeltethet, vagyis a két amerikaink, Raven és Tobin minden meccsen pályára léphet – mondta Szabó István. – Az Európa Kupában az Európán túli játékosok létszámára vonatkozó szabályozáson kívül semmilyen korlátozás nincs, a többi játékosnak csak európai ország állampolgárának kell lennie. A Közép-európai Ligában összesen négy külföldi kosaras játszhat egy meccsen, akik közül ugye csak kettő lehet Európán kívüli. Az NB I-es meccseken is ez utóbbihoz hasonló a szabály, azzal a különbséggel, hogy a magyar bajnokikon bár szintén négy külföldi szerepeltethető egy mérkőzésen, de közülük egy időben háromnál több nem tartózkodhat egyszerre a pályán.


A Work Force-DVTK kerete a 2013-14-es idényre

Bálint Réka, Brittainey Raven (amerikai), Bukovszki Mónika, Czank Tímea, Dubei Debóra, Helena Sverrisdottir (izlandi), Horváth Bernadett, Liene Jansone (lett), Rebecca Tobin (amerikai), Sikora Emőke, Szabó Brigitta, Szabó Petra, Vincze Viktória.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!