Sport

2013.08.30. 19:27

Miskolci Renegades: Az edző hosszabbított

Miskolc - A jövő tavaszi divízió II-es küzdelemsorozatra készül a Miskolci Renegades, a régi edzővel.

Miskolc - A jövő tavaszi divízió II-es küzdelemsorozatra készül a Miskolci Renegades, a régi edzővel.Phillip Hilderbrand, a Miskolci Renegades amerikai futball csapatának szakvezetője pénteken egy sajtótájékoztató keretében hosszabbította meg szerződését. Gável Ivánnal az egyesület egyik elnökségi tagjával együtt kézjegyükkel látták el a közös folytatásról, 1 éves időtartamról szóló megállapodást. Mivel a csapatot működtető sportszervezetet a szakági szövetség még az idei bajnoki évad előtt nem tudta felvenni soraiba, így ebben az esztendőben nem vesz részt Miskolci Renegades a bajnoki küzdelmekben, viszont megkezdik a felkészülést a jövő tavaszi divízió II-es szereplésre.

– Azt tervezzük, hogy ugyanott folytatjuk, ahol tavasz végén abbahagytuk – nyilatkozta Phillip Hilderbrand. – Az a célunk, hogy az újonc játékosok fejlődését tovább segítsük, hogy néhány őszi felkészülési meccsel megerősödjünk a jövő évi divízió II-es küzdelemsorozatra.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a klub folytatni kívánja toborzó tevékenységét, a jelenlegi 53 fős keretéhez további játékosok csatlakoztatását tervezik, soraikban még pluszban 30-35 főt szívesen látnának. Elsősorban a 7., 8. osztályosokat célozzák meg, de az idősebbek előtt is nyitva áll edzőpályájuk, bárki jelentkezhet Miskolcon, a Szentpéteri kapuban, a tűzoltó gyakorlópályán edzésidőben (hétfőn, szerdán és pénteken 17 és 19 óra között).

Lapunk azon kérdésre, hogy a korábbi terveiknek megfelelően elindítják-e junior csapatukat az őszi bajnoki küzdelmekben, nemleges választ kaptunk, indokként az hangzott el, hogy sem létszámban, sem felkészültségben nem állnak úgy, hogy ez a játékosok hasznára válna, ezért inkább a jövő tavaszi első tétmeccsükig elvégezendő munkára koncentrálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!