Sport

2013.08.15. 11:36

Miskolci Jegesmedvék: Remek győzelem Sanokban

A Jegesmedvék a felkészülési turné második állomásán, a lengyelországi Sanokban léptek jégre szerdán este és remek győzelmet arattak.

A Jegesmedvék a felkészülési turné második állomásán, a lengyelországi Sanokban léptek jégre szerdán este és remek győzelmet arattak.A Jegesmedvéknek máris szűkültek a variációs lehetőségeik, mivel Fliszár Zalán súlyos vállsérülést szenvedett a keddi, iglói mérkőzésen, és csütörtökön meg is műtik. Emiatt közel kéthónapos kihagyás vár rá. A Maciknál a sorokat egy kicsit megkeverte Travis Young, részben a sérülés, részben a keddi tapasztalatok alapján. Kicsit a játékon is módosítani kellett, ugyanis a sanoki jégpálya lényegesen szélesebb, mint a miskolci.Az első lövést a 30. másodpercben Miskolczi adta le, de a 3. percben már vezetett a hazai csapat. Boyle volt a bíró szerint túl kemény egy ütközésnél, és az így kapott emberelőnyt fél perc alatt használta ki a Sanok egy közeli lövéssel (1-0). Ezután kiegyenlített küzdelem folyt a jégen, kevés helyzettel, majd a 10. percben egyenlítettek a Macik. Emberelőnyben Faith vette észre remekül a kapuvasnál álldogáló Dubeket, aki a megkapott korongot egy lépésről lőtte a hálóba (1-1). A 13. percben – emberhátrányban – egy kijátszott helyzetben lőhetett a sanoki csatár, de Gyenes remekül védett. A 16. percben óriási tumultus alakult ki a miskolci kapu előtt, hosszú másodpercekig tuszkolták a korongot a játékosok, végül az egyik hazai csatár eszmélt a leghamarabb, és közelről a hálóba lőtt (2-1).

Kilenc perc alatt három Maci-gól

A második harmad első felében alaposan felpörgették a tempót a Jegesmedvék. Az első tíz percben a Sanok teljesen beszorult a kapuja elé, a vendégek pedig sorra alakították ki a helyzeteiket, amiket ki is hagytak. A 2. percben Hajós közeli lövését védte a hazai kapus, a 4. percben Boyle nagy lökete akadt el ismét benne, három perccel később pedig Rafaj próbálkozása tévesztette el a cél egy pár centivel, hogy csak a nagyobb lehetőségeket említsük. A 10. percben szinte a semmiből növelte előnyét a Sanok. A Macik a saját harmadukban adták el a korongot, a csatár köszönte szépen, és a felső léc alá bombázott (3-1). Két perc telt el, amikor Boyle a kékvonal közeléből bombázott a kapuba (3-2). A harmad második felében némileg kijött a szorításból a Sanok, több veszélyes helyzetük is volt, ám Gyenes rendkívül magabiztosan védett. A 18. percben Hajós egy fantasztikus visszhúzós csellel játszotta át a védőjét, majd a kapust is mattolta (3-3). Fél perccel a harmad vége előtt jött a slusszpoén: Faith kapta a korongot a hazai kapu előtt, és kilőtte a hosszú sarkot (3-4). A Jegesmedvék kitűnő harmadot produkáltak, folyamatosan nyomás alatt tartották a Sanokot, és kilenc perc alatt megfordították a mérkőzést.

Rafaj bombagólja

A harmadik harmadban maradt a miskolci fölény. A 20. másodpercben Dubek csaknem az üres kapuba lőtt, de az utolsó pillanatban felszedték az ütőjét. A 8. percben előnyben játszottak a Macik, Rafaj indult el a palánk mellől befelé, majd bombagólt ragasztott a kapuba (3-5). A harmad felétől a sanokiak egyre több alattomos belemenést csináltak, ami a 15. percben egy nagy verekedésben csúcsosodott ki. A sanoki játékos előbb Tóth Adriánnal akaszkodott össze, majd kihívta Popovicsot is, aki bele is állt a bunyóba. A mérkőzés eredménye ezután már nem változott.

A Jegesmedvék kitűnő teljesítményt nyújtottak ezen az estén, végig irányították a játékot, és szép gólokat lőttek.


Jegyzőkönyv

KH Sanok - Miskolci Jegesmedvék 3-5 (2-1, 1-3, 0-1)

Sanoki Jégcsarnok 800 néző

Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Boyle, Hajós, Knox, Popovics, Szilágyi, Ritó, Tóth, deBruyn, Láda, Dubek, Hegyi Á., Vojtkó, Budai, Miskolczi, Orosz, Rafaj, Faith, Lévai, Hegyi D., Duschek(k). Edző: Travis Young.

A Miskolci Jegesmedvék góllövői: Dubek, Boyle, Hajós, Faith, Rafaj

Kiállítás: 11 perc illetve 14 perc

Travis Young: - Jobban játszottunk ma, mint a keddi meccsen. Ezt szeretném tovább vinni, hogy minden mérkőzésen jobbak és jobbak legyünk. A mai igazi csapatteljesítmény volt, mindenki küzdött, hajtott. Megyünk tovább, pénteken jön a következő meccs.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!