Sport

2013.08.17. 14:57

Megkésett születésnapi köszöntő

Miskolc - Csányi József, a DVTK egykori játékosa, edzője, vezetője nemrégiben ünnepelte 80. születésnapját.

Miskolc - Csányi József, a DVTK egykori játékosa, edzője, vezetője nemrégiben ünnepelte 80. születésnapját.A Diósgyőri VTK labdarúgócsapatát kisebb nagyobb megszakításokkal 45 éven át szolgáló Csányi József július 10-én ünnepelte nyolcvanadik születésnapját. Vele beszélgettünk.

- Volt nagy ünneplés?

Csányi József: Nagy élmény volt, hogy újra pályára léphettem, ha csak egy kis időre is, és a DVTK legutóbbi hazai bajnokija előtt elvégezhettem a kezdőrúgást. Nagyon jó érzés volt ott lenni a kezdőkörben, köszönöm szépen mindenkinek, akinek csak egy kicsit köze is volt ahhoz, hogy ez létrejöjjön. Jó volt még egyszer hallani a pályán a szurkolók tapsát, és biztosan emlékezetes nap marad ez számomra, hiszen nagyon sok gratulációt kaptam, és úgy érzem rengeteg szeretet vett körül. Mosolyok, váll veregetések, kézfogások, és nem csak ismerősöktől, olyanoktól, akikről tudom, hogy kik, hanem kis túlzással, minden szembejövőtől.


Csányi Józsefet egy hatalmas kiírással is köszöntötték a 80. születésnapja alkalmából a Diósgyőri Stadionban | Fotó: Homoky György


- Mennyire távolodott el a DVTK-tól az, akinek életének több mint a fele egybeforrt a klubbal?

Csányi József: Nem távolodtam el, követtem mindig, de 2001-ról vagy tíz évig nem jöhettem meccsre, mert eltiltottak. Ugyanis 2001-ben volt egy szívműtétem, és a professzorom azt mondta, hogy kerüljem a stresszhelyzeteket, és azt is hozzá tette, hogy focimeccsekre jobb ha nem megyek. Jó pár évig be is tartottam a tanácsát, de aztán a szívem, ez a műtött szívem, amelyből nem operálták ki a foci szeretetét kihúzott, vissza a stadionba. Mert lehet élni foci nélkül, csak ez nem ugyanaz az élet, mint focival. Úgyhogy jövök a meccsre, amikor tudok, és most, hogy a tévében szinte mindegyik bajnokit közvetítik, nézem az idegenbeli DVTK mérkőzéseket is.

- És mi a véleménye a mostani DVTK-ról?

Csányi József: Egy jó közepes csapat. Szó volt itt korábban Európa Liga szereplésről, esetleges bajnoki éremszerzésről, de szerintem ettől azért messze vagyunk. A legnagyobb gond az, hogy nem látok olyan irányítót, aki képes lenne fazont adni a csapatnak. De nem szeretném bántani a csapatot, világért sem! Azonban ennek ellenére úgy vélem, hogy a tudásuk alapján, és a mezőny tudásának ismeretében a középmezőnybe várhatjuk a mostani DVTK-t. De, hogy valami jót is mondjak: legalább nem kell izgulni a kiesés miatt, ami sok-sok éven át, nem mindig volt így.

Az interjú teljes terjedelemben az Észak-Magyarország szombati számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!