Sport

2013.08.01. 10:13

DVTK: Még lehet reménykedni Lencsében

Gelei Vince és Thiago dos Santos ügyében rövidesen döntés születik Diósgyőrben.

Gelei Vince és Thiago dos Santos ügyében rövidesen döntés születik Diósgyőrben.Egy pontot szerzett a labdarúgó NB I nyitófordulójában, Győrben a DVTK NB I-es együttese. A piros-fehéreknél még a meccset megelőző hír volt, hogy az egyik új szerzeménynek, a szerb Zoran Kosticnak nem érkezett meg a játékengedélye, így nem számíthatott rá Sivic Tomislav vezetőedző. Információink szerint a hét elején is dolgozott az ügyön a klub, ám szerdán még ugyanez volt a helyzet a középpályással kapcsolatban. Az Andrássy úton egyébként több játékost is tesztelt a napokban a szakmai stáb, mint például az előző évadot a Csákvári TK-nál lehúzó kapust, a mindössze 18 esztendős Gelei Vincét.– Nekem tetszik amit nyújt, ahogyan dolgozik – vont mérleget az Észak-Magyarország kérdésére Sivic Tomislav. – Egy rendkívül tehetséges kapusról van szó, akinek a leigazolása egyfajta jövőbeni befektetés lenne. Hogy igazából az U21-ben kellene védenie? Majd meglátjuk... Egyáltalán nem zárkóznék el attól – ha arra mód nyílik, illetve megérdemli –, hogy betegyem éles, NB I-es mérkőzésen a kapuba, a kora legalábbis ezt nem zárja ki. Az a jó, ha versenyhelyzet van, nem csak a kapuban, hanem a csapat már részében is.

Kovács Zoltán sportigazgató hozzáfűzte, ebben a pillanatban nincs aláírt kontraktus a klub, illetve a futballista között, de ha lesz, akkor az biztosan nem egy szezonra fog szólni.

Hárman még jöhetnek

Még Bükfürdőn csatlakozott a kerethez a 21 éves brazil középpályás, Thiago dos Santos, akiről ezeket jegyezte meg a DVTK vezetőedzője.

– Jó játékos, ez látszik rajta – mondta Sivic Tomislav. – Kell vele dolgozni, mert van fizikális lemaradása, szerintem nagyjából a következő két hónap azzal fog elmenni, hogy megfelelő formába, kondícióba kerüljön.

Ezen szavak azt is jelentik tehát, hogy Thiago marad Miskolcon, bár Kovács Zoltán visszafogottabban nyilatkozott az ő esetében: ,,Próbajátékon van nálunk, de pár napon belül döntünk róla is".

A harmadik Diósgyőrbe érkezett legény a szlovák bekk, Dominik Fótyik volt. Azért csak volt, mert a felvidéki labdarúgó a rövid, borsodi tesztje után már haza is utazott, de Kovács Zoltán szerint az elkövetkezendőkben akár vissza is térhet a DVTK-hoz.


[poll id="423"]


A bajnoki rajtot megelőző ankéton a szakmai munka irányítója arra a felvetésre, hogy van-e még folyamatban lévő átigazolási ügye a Diósgyőrnek, azt válaszolta, hogy ,,Egy, kettő, három, négy de nem akarunk beleszaladni semmibe, amikor csökkentés van, csakis akkor igazolunk, ha erősítés tud lenni a játékos..."

– Így állunk most is, három játékos még lehet, de neveket nem szeretnék elárulni – nyilatkozta szerdán Sivic Tomislav az Észak-Magyarországnak.

Jön Lencse, vagy nem jön Lencse? – az ankéton ez a téma is felszínre került.

– Ez a dolog is folyamatban van még, nem zárult le, az utolsó pillanatig reménykedem benne, hogy hozzánk igazol – fogalmazott a DVTK vezetőedzője.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!