Sport

2013.08.03. 09:55

DVTK: Ki játszik Kádár helyén?

Szombaton 16.30-tól DVTK – MTK mérkőzés a Diósgyőri stadionban, az NB I 2. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Szombaton 16.30-tól DVTK – MTK mérkőzés a Diósgyőri stadionban, az NB I 2. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.A 2013/2014-es szezont egy ponttal (1-1) indították a piros-fehérek Győrben, amely mérkőzés előtt a miskolciak vezetőedzője többek között azt nyilatkozta, hogy ,,...a Győr jó csapat magyar szinten, de a Bajnokok Ligája mérkőzésen azt is láthattuk, elájulni nem kell tőlük...". Vélhetően ezen mondat is belejátszott abba, hogy a Rába-partiak trénere, Pintér Attila, a találkozót követően többek között ezt mondta: ,,...Csak az a baj, hogy Magyarországon mindenki negatív, idejönnek holmi emberek, akiket a hazájukban nem ismernek el, és osztják az észt a kupacsapatoknak, és mindenki ezekkel a csapatokkal foglalkozik..."– Én a DVTK edzője vagyok és úgy kell nyilatkoznom, hogy hozza azt a szükséges pluszt a csapatom – szögezte le ezen ,,pengeváltással" kapcsolatban Sivic Tomislav, a Diósgyőr szakvezetője. – Mindenki úgy csinálja a saját munkáját, ahogyan akarja, ahogyan szeretné, most sem értem, mi abban a rossz, hogy azt mondtam: nem kell elájulni a Győrtől... Ezzel csupán a saját játékosaimat akartam bátrabb futballra ösztökélni, jelezve, nincs ok arra, hogy féljünk a bajnok otthonában.

A verbális ütközet elemzése után a DVTK mestere részletezte, mivel volt igazán elégedett a dunántúli zöld-fehéreknél és mivel kevésbé.

– A hozzáállással, azzal, hogy végig nagyon összetartó volt a csapat – válaszolta Sivic Tomislav. – Voltak technikai hibáink, rossz passzaink, bizonyos helyzetekben pedig nem a megfelelő döntést hoztuk meg. Még túl rövid ideje vagyunk együtt, ezek a dolgok minden egyes közösen töltött nappal javulni fognak.

Kicsit várni kell

Az összecsapáson az egyik debütáns, Senad Husic szerezte a DVTK-gólját...

– Nagyon feldobta Senadot, az edzésmunkáját ez a találat – tolmácsolta futballistájának érzéseit Sivic Tomislav. – Voltak nehezebb periódusai amióta itt van, ezért hullámzott a mutatott teljesítménye a felkészülés során. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy várni kell kicsit a véleményalkotással, nem kell annyira sietni...

A másik fontos történés az ETO Parkban a csapatkapitány, Kádár Tamás kiállítása volt, ami miatt a vezetőedzőnek ma este nélkülöznie kell a válogatott hátvédet. Hogy milyen megoldások lehetnek az ő betöltésére?

– Rendelkezésre áll az ő helyére Hanek és Vadász is, de lehet, hogy egy harmadik opció lesz, majd meglátjuk – sorolta a lehetőségeket Sivic Tomislav, kihangsúlyozva azt, nagyon sajnálja, hogy Kádár nem lehet a pályán az MTK ellen, aki – szerinte – kezd igazi vezéregyéniséggé válni.

A ,,cséká" pótlásához azt már csak mi tesszük hozzá: nem lennénk meglepve, ha ebben a szerepkörben végül Gohér kapna lehetőséget, akit a korábbi vezetőedző, Szentes Lázár már kipróbált ezen a poszton, s bevált.

Két győzelemmel

Győrben nem egy futballista húzott magára először DVTK-dresszt, de maga a tréner is első alkalommal irányította bajnokin a Diósgyőrt – a helyszínen lévő mintegy négyszáz piros-fehér szurkoló pedig nagyszerű hangulatot varázsolt az ETO stadionjába.

– Szuper volt, tényleg, le a kalappal a buzdításuk előtt – tette hozzá Sivic Tomislav. – Viszont volt egy szurkolói reakció, ami nekem nem volt szép... Amikor mindenki kiteszi a szívét, a lelkét a pályán, akkor nem szabad bántani senkit sem. Én vagyok az edző, nekem védenem kell a játékost, de ugyanilyen fontos a szurkoló is. Az ankéton elmondtam, szeretni és tisztelni kell a másikat, amíg a munka olyan, addig nem kellene köpködni senkit sem... Különben a tábor a legnagyobb ok, amiért vártam nyáron a Diósgyőr hívását...


[poll id="434"]


A miskolciak vezetőedzője az MTK-ról az alábbi gondolatokat fogalmazta meg:

– Kedvelem, szeretem az általuk mutatott focit, teljesen rendben van, amit csinálnak – szögezte le az edző. – Akadémiájukról mindig jönnek fel tehetséges fiatalok, játsszák a futballt, amire mi is törekszünk. Tiszteljük őket, de szombaton mi nyerünk.

Amint azt a tréner elárulta, ha megnézzük az általa vezetett együttesek MTK elleni statisztikáit, akkor az azt mutatja, hogy ő áll jobban, két győzelemmel. Remélhetőleg ez az arány ma tovább javul...

ÉM-MI


A tények

A DVTK várható kezdőcsapata: Rajic – Vági, Alves, Vadász (Gohér), Husic – Takács, Elek – Seydi, Rudolf, Bacsa – Tisza.


Kádár eltiltott, Nikházi beteg volt, Kostic játékengedélye pedig (péntek estig) továbbra sem érkezett meg.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!