Sport

2013.08.15. 10:16

Daher Michel és a junior vb: egy győzelem, egy vereség

Szófia - A nyolcaddöntőben kikapott és két meccs után véget ért a DBC birkózója számára a világbajnokság.  

Szófia - A nyolcaddöntőben kikapott és két meccs után véget ért a DBC birkózója számára a világbajnokság.  

A Szófiában zajló junior birkózó világbajnokság második napján négy súlycsoport küzdelmeit rendezték meg kötöttfogásban, köztük a 66 kg-os súlycsoportét, amelyben a Diósgyőri BC sportolója, Daher Michel is érdekelt volt. A 31 fős mezőny selejtezőjében a miskolci fiú az indiai Joges Joges ellen kezdett, akit a második menetben, 8-3-as vezetésénél tusgyőzelemmel intézett el. Daher Michel következő ellenfele, immár a nyolcaddöntőben az a kazah Zanibek Kandibajev volt, aki technikaival győzte le osztrák ellenfelét az első körben. A kazah sportoló a nyolc közé jutásért megrendezett párharcban a gyenge kezdése után talpra állt, és 11-4-re nyert. Ezt követően Daher Michel a vigaszágon való birkózásban reménykedhetett, de ez nem tartott sokáig, mert a Kandibajev a negyeddöntőben alulmaradt az azeri Ruhin Mikahilovval szemben, mégpedig úgy hogy 3-3-ra végzett, de a nagyobb értékű akciót az azeri hajtotta végre. Ez egyben azt is jelentette, hogy mivel a DBC-s birkózó legyőzője nem juthatott el a döntőbe, így Daher Michel sem kerülhetett vigaszágra, két meccsel, egy győzelemmel és egy vereséggel fejeződött be számára az idei junior világbajnokság.

Mivel az előző napon a két klubtársa közül Soós Tamás helyezetlenül zárt a kötöttfogásúak 96 kg-osai között, Juhász Bence pedig ugyancsak kötöttben, 50 kg-ban harmadik lett, így egy vb-bronzéremmel térhet haza a diósgyőri delegáció.

Gyors értékelés

– Soós Tamás nagyon ügyes fiúval került össze az első meccsén, a hondurasi birkózó vb-n bronzérmes, és bár volt sansza Tominak de ezt elszalasztotta, nem jött össze neki a bravúr – válaszolta megkeresésünkre Repka Attila, a DBC vezetőedzője, aki a helyszínen követte az eseményeket. – Daher Michel nagyon nehéz ágra került, de a 8 közé bejöhetett volna. Kazah ellenfelével szemben az elején 4-0-ra vezetett, de utána egyre másra hibázott, nagyon sok olyan dolgot tett, amit nem kellett volna, és a végül 11-4-re kikapott. Juhász Bence jól birkózott, de azért volt hiba ebben is. Attól az iránitól kapott ki, aki végül világbajnok lett, és ez ezért fájó egy picit, mert komoly esélye volt azon a meccsen a győzelemre. Aztán a vigaszágon küzdelmes meccseken hozta a győzelmeket. A vb előtt azért voltam optimista Bence szereplésével kapcsolatban, mert egyedül az iránit nem ismertük, a többiekről tudtuk, hogy le tudja őket győzni. De ahhoz képest, hogy néhány hete műtötték a sportolónkat, nagyon szép eredmény ez a vb-bronz, ami azért jelzi, hogy Miskolcon a birkózásban komoly szakmai munka folyik, és mivel vannak fiatal, tehetséges versenyzőink, így a jövő bizakodásra ad okot.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!