Sport

2013.08.30. 23:06

Bártfán játszottak a Macik

Utolsó előtti felkészülési mérkőzését játszotta pénteken délután a Miskolci Jegesmedvék csapata Szlovákiában, Bártfán. A mérkőzés gólzáporos döntetlennel végződött, de a büntetőkben a hazaiak voltak jobbak.

Utolsó előtti felkészülési mérkőzését játszotta pénteken délután a Miskolci Jegesmedvék csapata Szlovákiában, Bártfán. A mérkőzés gólzáporos döntetlennel végződött, de a büntetőkben a hazaiak voltak jobbak.A mérkőzésre nem utazott el Rafaj sérülés, Godó pedig iskolai elfoglaltság miatt, helyet kapott a keretben viszont két fiatal játékos, Szeszák és Üveges. A HC 46 Bardejov csapata tavaly megnyerte a szlovák másodosztály küzdelmeit, az osztályozót viszont elbukták, így nem kerültek fel az Extraligába. Erős ellenfél várt tehát a Macikra.

A kapuban ezúttal Duschek állt, és már a 2. percben többször kellett védenie egy kemény hazai tűzijáték során. Hamar jött a válasz, ám a bártfai kapus is jól állta a sarat, illetve a jeget az egymás után két miskolci lövésnél is. A 7. percben Tóth ment el a jobb szélen, remekül adott középre, de Láda lövése pár centit tévedett. Egy perccel később megszerezte a vezetést a hazai csapat: a kapu előtt hagyott bártfai csatár közelről lőtt a hálóba (1-0). A 11. percben a hazai védő a kék vonalról nagy gólt lőtt (2-0). A 15. percben egy gyors ellentámadás végén a hazai csatár oldalról leadott lövése a jobb sarokban kötött ki (3-0). Húsz másodperc múlva Popovics hozta helyzetbe a kapu előtt jól helyezkedő Dubeket, aki egy lépésről nem hibázott (3-1). Nagy iramú, kemény, szurkolói szempontból igazán élvezetes játékot hozott az első harmad, amelyben a hazaiak jól használták ki a vendégvédelem megingásait.

Támadásból jeles

A második harmad elején gyorsan szépítettek a Jegesmedvék. A 3. percben egy hátulról érkező átadást Dubek helyezett a sarokba (3-2). A Macik ezután teljesen beszorították ellenfelüket, és a nyomás a 8. percben meg is hozta az egyenlítést: egy villámgyors, szépen kipasszolt támadás végén Miskolczi remek átadását Szilágyi a kapuvas segítségével lőtte a hálóba (3-3). A 14. percben a bártfai csatár egyedül léphetett ki, de szólóját védte Duschek. Alig telt el fél perc, amikor Ritó ugorhatott volna ki, de védője visszahúzta. A büntetőt a sértett végezte el, de sajnos mellé lőtt. Ami nem sikerült rávezetésből, akcióból már ment: húsz másodperc múlva Tóth adott vissza a kapu mögül, és Ritó ezúttal nem ismert kegyelmet (3-4). Ezúttal a hazaiak válasza jött gyorsan: a 16. percben a hazai csatár oldalról nagy gólt lőtt (4-4). A 18. percben ismét egy hazai szóló, de a csatár a felső vasra vágta a korongot.

Flúgos futam gólokkal

A harmadik harmad 7. percében emberhátrányban(!) szerezte vissza a vezetést a Miskolc. Hajós a félpályánál lopott el egy korongot, rávezette, és hiába sanyargatta a védője, mattolta a kapust (4-5). A 14. percben a hazai hátvéd lövése a kapu előtt tömörülő játékosok között vágódott a hálóba (5-5). Ismét villámgyorsan zörgött a másik háló: 25 másodperc múltán Faith lőtt szép gólt (5-6). Másfél perccel a vége előtt újabb miskolci védelmi hiba: a csatár egyedül kapta a korongot a harmad közepén és kilőtte a sarkot (6-6). A mérkőzést végül hosszabbítás nélkül, büntetőkkel döntötték el a felek: Duschek az első bártfai próbálkozást védte, utána Faith belőtte. A második hazai kísérlet eredményes volt, Metcalfe hibázott. A harmadik körben Duschek ismét hárított, Knox a vasra emelt. A negyedik sorozatban Hajós köténygólt lőtt, és az ellenfél sem tévesztett. Tóthnak nem sikerült, a bártfai csatárnak viszont igen.

A mérkőzésen a két csapat mintha csak a támadásokkal törődött volna, a védekezéssel nem. Ebből a közönség számára egy gyors, látványos, gólzáporos meccs kerekedett, ám a szakemberek valószínűleg levonják a szükséges tanulságokat.

Jegyzőkönyv

HC 46 Bardejov - Miskolci Jegesmedvék 7-6 bü (3-1, 1-3, 2-2, 1-0)

Bártfai Jégcsarnok, 400 néző

Miskolci Jegesmedvék: Duschek – Boyle, Metcalfe, Hegyi, Knox, Popovics, Miskolczi, Budai, Dubek, Szilágyi, Faith, Láda, Orosz, Ritó, Hajós, Vojtkó, Tóth, deBruyn, Szeszák, Üveges, Gyenes(k). Edző: Travis Young.

Travis Young: - Rosszul kezdtünk, hiszen háromgólos hátrányba kerültünk az első harmadban. Innen sikerült felállnunk, ám hátul továbbra is bizonytalanok voltunk. A védekezésünk csalódás volt számomra, sokkal okosabban kellett volna játszanunk, hiszen tálcán kínáltuk a helyzeteket az ellenfélnek. Idegenben hat gólt lőni remek teljesítmény, ennyivel már meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, ám ez mégsem sikerült. Ebből tanulnunk kell, és látszik, hogy sok munka vár még ránk.

Miskolci góllövők: Dubek(2), Szilágyi, Ritó, Hajós, Faith

Kiállítás: 2 perc ill., 10 perc


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!