Sport

2013.08.24. 19:43

Baranya Kupa - Versenykilométerek és gumikérdés

A két hét múlva esedékes Kassa Rally előtt a komlói versenyhétvége az ORB-ben szerepelő párosoknak is jó tesztlehetőséget kínál. Az idei Baranya Kupán éppen ezért részt vesz Kazár Miklós és Szőke Tamás is.

A két hét múlva esedékes Kassa Rally előtt a komlói versenyhétvége az ORB-ben szerepelő párosoknak is jó tesztlehetőséget kínál. Az idei Baranya Kupán éppen ezért részt vesz Kazár Miklós és Szőke Tamás is.A Maximmun Racing Team kettőse, a Pirellit forgalmazó www.gumiplaza.hu-val kötött stratégiai együttműködés után először használja majd a márkát a vasárnapi nyolc gyorsasági szakaszon.

- Több szempontból is fontos, hogy ott legyünk a mezőnyben - tette hozzá Kazár Miklós. - Utoljára a májusi Miskolc Rallyn, tehát nagyon régen versenyeztünk aszfalton. Éppen itt az ideje, hogy ismét átmozgassuk magunkat. Egy R4-es, EVO IX-es Mitsubishivel fogunk rajthoz állni, azzal az autóval, amelyiket az ózdi sprintversenyen is terelgettem. Nagyon várom már a hétvégét, hiszen remek pályákon, 85 versenykilométert tehetünk meg. Kíváncsian várom a Pirellis korszakunk első állomását is. Szeretek az újításokban élen járni, azon dolgozunk, hogy a közös együttműködés során minden szempontból előre tudjunk lépni. Mindenki tudja, hogy a rallyban milyen komoly jelentősége van a gumiknak, ezért nagyon fontos teszthétvége előtt állunk. Három dolog lehetséges: vagy rosszabb lesz a régiebbinél, vagy ugyanolyan, de lehet, hogy jobb. Ezt előre még nem tudhatjuk, de optimistán tekintünk a komlói viadal elé, amit már Kassa jegyében szeretnénk hasznosítani.

Szőke Tomi is dörzsöli már a tenyerét. A peches júliusi veszprémi száguldás után már előre tekintenek, és a hátralévő három futamra koncentrálnak. Kassán, majd a Budapest Rallyn, végül Pécsett kell eredményesen szerepelniük, hogy meg tudják őrizni a jelenlegi helyezésüket.

- Kellenek a kilométerek, már nagyon régen ültünk versenyautóban - tette hozzá a navigátor. - Számomra ráadásul teljesen új lesz az EVO IX-es, én még nem mentem ilyen autóval. A Baranya Kupa abból a szempontból is tökéletes lesz, hogy összemérhetjük az erőnket a többiekkel. Nem WRC-vel, hanem hasonló technikával. A Pirellitől többen is érkeznek hozzánk, akikkel a tapasztalatokat kiértékeljük a hétvége alatt és után. Ez nagyon fontos, hiszen szeptemberben Kassán már lesz viszonyítási alapunk. A verseny persze verseny. Szeretnénk jól szerepelni Komlón, de az talán még fontosabb, hogy gyűjtsük a versenykilométereket és a gumiváltás után fejlődni tudjunk.


A Baranya Kupa programja

Augusztus 24. (szombat)

  • Prológ - Komló -Zobákpuszta 17.08 (az első autó rajtja)
  • Augusztus 25. (vasárnap)

  • GY1 - Hetvehely - Golgota 7.00
  • GY2 - Remeterét - Árpádtető 7.43
  • GY3 - Hetvehely - Golgota 10.00
  • GY4 - Remeterét - Árpádtető 10.43
  • GY5 - Golgota - Hetvehely 13.51
  • GY6 - Remeterét - Árpádtető 14.30
  • GY7 - Golgota - Hetvehely 16.39
  • GY8 - Remeterét - Árpádtető 17.19
  • Cél, Komló Városház Tér 17.46
  • Fotók: Galadriel.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!