Sport

2013.08.11. 20:26

15. TVK Triatlon Nagyhét - Nagy futással a dobogó tetejére

Egyesült Államok-beli győzelem született a hölgyek között a tiszaújvárosi Világkupán.

Egyesült Államok-beli győzelem született a hölgyek között a tiszaújvárosi Világkupán.Akadt egy nagy hiányzó a női mezőnyben, ugyanis a viadal tavalyi győztese, az ausztrál Ashleigh Gentle az utolsó pillanatban lemondta a részvételt. A tó 28 fokos vízébe háromnegyed négykor ugrott be az a harminc versenyző, akik a szombati selejtező során kiharcolták a fináléba kerülést - közte egyszem magyarként Kovács Zsófia (dr. Bátorfi-Agria KTK). A rendezők - most is - mindenre felkészültek, hiszen több búvár is biztosította a tavat, arra az esetre, ha bármilyen nem várt esemény történne bárkivel is a szám során.

Növelni tudták

Az elején egymás mellett tempóztak a hölgyek, gyakorlatilag érezték társuk lélegzetét is. A második kör táján kezdett szakadozni a csoport, mégpedig azzal, hogy két brit, Lucy Hall és Natalie Milne pár karcsapásnyi előnyre tett szert. Szépen dolgozott együtt a szigetországi duó, így aztán növelni is tudták fórjukat az amerikai Jonesszal, az olasz Signorinivel és az ír Reid-del szemben; Kovács Zsófia a 19-20. pozíciót ,,fogta". A kerékpár kezdetén semmi sem változott, Hall és Milne nagyjából húsz másodperccel járt az őket üldöző, nyolc főt számláló boly előtt. A mezőny négy részre szakadt, a harmadik, nagyobbikban tekert Kovács Zsófia, míg a sort négyen zárták.

Négy perc alatti

A méterek csökkentek ugyan, de a szituáció ugyanaz maradt, a brit hölgyek tartották pozíciójukat, akik kevéssel mentek négy perc alatti köröket a bringán. Mialatt a negyedik csoport beérte a harmadikat, némi derültség lett úrrá a lelátón: miközben a két műsorvezető tapsra bíztatta a nézőket, a VIP lelátó és a hotel felé lévőket is, az egyik, még a szállodában lévő férfi versenyző azt mutatta szobája ablakából, hogy valaki engedje ki, mert társa bezárta... De visszatérve a pályára: futásban Hall elhúzott Milnétől, a harmadik helyre pedig feljött az amerikai Katie Hursey. A tengerentúli triatlonos tizenhét másodperces hátrányát kemény munkával folyamatosan ledolgozta és két körrel a befejezés előtt már neki tapsolt a nézősereg. Hall aztán visszaesett, de Hurseyhez hasonlóan Sara Vilic (aki ITU Team név alatt versenyzett, miután országváltás alatt áll, horvátból lesz osztrák) is odatette magát, és Reed mögött feljött a dobogóra.

ÉM-MI


A végeredmény

Sprint táv (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás)1. Katie Hursey (Egyesült Államok) 1:00:25 óra

2. Aileen Reid (Írország) 1:00:52

3. Sara Vilic (ITU Team) 1:00:58

... 18. Kovács Zsófia (Magyarország) 1:02:17

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!