Sport

2013.07.26. 10:58

Kádár nagy megtiszteltetésnek tartja

Miskolc - Szerdától új csapatkapitánya van a DVTK labdarúgócsapatának, Kádár Tamás személyében.

Miskolc - Szerdától új csapatkapitánya van a DVTK labdarúgócsapatának, Kádár Tamás személyében.A Diósgyőr élvonalbeli foci gárdájának szakvezetője, Sivic Tomislav szerdán, a DVTK ankétján jelentette be, hogy a csapatkapitányi feladatot Kádár Tamásra, a magyar válogatott védőjére bízza.

– Volt némi előzménye ennek, hiszen a felkészülési meccseken már én viseltem a kapitányi karszalagot, de ez csak átmeneti időszak volt, Sivic mester mondta, hogy a bajnokság idejére meg fogja nevezni ennek a tisztségnek az állandó gazdáját, és így is tett, én pedig örülök, hogy marad nálam, nagy megtiszteltetés ez számomra – mondta a 23 esztendős Kádár Tamás, aki arra a kérdésre, hogy volt-e már valamelyik korábbi csapatánál hasonló megbízatása, a következőket felelte: – Amikor Angliában játszottam, a Newcastle United második csapatában én voltam a cséká, és az U21-es válogatottnál is engem bíztak meg ezzel. Egyébként itt a DVTK-nál Tisza Tibi és köztem dőlt el a karszalag sorsa, az edzőnk azt mondta, hogy az döntött most az én javamra, hogy Tibi sérült volt, én viszont végig csináltam a felkészülést, végig a pályán voltam, ezért kaptam meg én. Remélem rászolgálok majd a bizalomra.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a február óra Diósgyőrben játszó labdarúgó szerint mi a legfontosabb feladata egy csapatkapitánynak.

– Hogy egyben tartsa a közösséget, hogy akinek szüksége van rá azt biztassa, támogassa, a pályán, és azon kívül is, illetve, hogy csapatot mindig a helyes irányba próbálja terelni – sorolta Kádár Tamás, aki arra a kérdésre, hogy mennyire lesz más a csapatszellem az ő kapitánykodása idején, mint volt az előzőekben, a következőket válaszolta: – Más lesz, mint amikor Luque volt. Ő ugye nem beszélt sem magyarul, és angolul sem igazán, ezzel szemben én igen. És mivel egy csapakapitányi szerep, egy picit kommunikációs feladat is, azt hiszem ez nem mellékes. De ne misztifikáljuk túl ezt a csapatkapitányságot, már csak azért sem mert akik helyettesek lettek, mint Tiszai Tibi, Rudolf Gergő, vagy Elek Ákos, ők is alkalmasok erre.

Azt is megkérdeztük Kádár Tamástól, hogy mennyiben más a mostani keretnek az összetétele, mint a legutóbbinak.

– Van több új játékos, az első hetek az ismerkedéssel telnek, de úgy látom, hogy mindenki nyitott a másik felé, és ebből lehet egy jó közösség. Vannak is ennek jelei, ám ez igazából csak a következő hónapokban fog kiderülni, és a meccsek lesznek az igazi próbatételei – jegyezte meg a DVTK csékája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!