Sport

2013.07.12. 13:08

20. Veszprém Rally - WRC-s debütálás a murván

Két aszfaltos verseny után, a Veszprém környéki murvás gyorsokon folytatódik az idei ralibajnokság.

Két aszfaltos verseny után, a Veszprém környéki murvás gyorsokon folytatódik az idei ralibajnokság.Szombaton és vasárnap a Balatoni nyárban, a 20. Veszprém Rallyval folytatódik az idei első osztályú bajnokság. Az egri és a miskolci aszfaltos viadalt követően a hazai élvonal képviselői idén először - és utoljára - murván mérik össze az erejüket. A sorozatban a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is kiválóan menetel a miskolci Kazár Miklós. A Maximmun Racing Team pilótája, Szőke Tamás navigátorral az oldalán eddig mindkét futamot megnyerte, és az utolsó szakasz sikeréért járó pluszpontokat is bezsebelte. Ettől függetlenül egy pillanatra sem lazulhat a figyelmük, hiszen az idény kétharmada még előttük áll.Teszik a dolgukat

- Idén a veszprémi lesz az egyetlen murvás verseny, ez pedig számomra csak fokozza a várakozást. Köztudott, hogy hozzám nagyon közel áll a lazább talaj, és úgy gondolom, hogy a Xsara WRC-vel itt még erősebbek lehetünk, mint az aszfalton - tekintett előre a hétvégére Kazár Miklós. - Természetesen most is az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat az autóban, élvezzük a versenyzést. A többi úgyis jön magától. Hosszú még a bajnokság, de két győzelem után, valamelyest már most is lehet számolgatni. Tomival és a csapattal mi Egerben és Miskolcon megtettük a magunkét. Tudjuk, hogy erre a teljesítményre képesek vagyunk, az ellenfeleinknek viszont kockáztatni kell, hogy közelebb zárkózzanak hozzánk. Úgyhogy ebből a szempontból jó helyzetben vagyunk. Tesszük a dolgunkat mint eddig, megyünk és természetesen a veszprémi nyárban is szeretnénk ünnepelni.

Ismerős gyorsok

Tíz, többnyire jól ismert murvás gyorsasági, és közel 145 versenykilométer vár majd az ORB mezőnyére Veszprémben. A nevezési lista alapján négy WRC, két S2000-es autó és több R4-es Mistubishi vívhat majd komoly csatát az idei harmadik viadalon.

- Minél több jó páros és jó autó indul, annál értékesebb egy siker, egy-egy jó helyezés - folytatta Kazár Miklós. - A csapatra jellemző módon, mindenre odafigyelve, nagyon aprólékosan készülünk, alig várom már, hogy ismét beülhessünk a Citroen Xsara WRC-be.

Szőke Tamás navigátor arról is beszélt, hogy Veszprémben bővül a Citroen WRC-s kontingens, ami még részletesebb és pontosabb felkészülést igényel az előttünk álló napokban.

- Szíjj Zsolti mellett kezdtem a navigátori karrierem, most pedig ő keresett meg, hogy egy alkalommal kipróbálná a Xsara WRC-t. Ez volt minden álma, ami a magyar bajnokság következő futamán teljesülhet - árulta el Kazár Miklós navigátora. - Örülünk neki, ugyanakkor ez a döntés csapatszinten komoly feladatokat ró mindenkire. Az olaszok ugyanis a korábbinál jóval komolyabb apparátussal érkeznek Magyarországra, mint korábban. Természetesen külön-külön versenyzünk, de a tapasztalatokat összegezni fogjuk. Nekünk ezúttal is új versenymérnökünk lesz, méghozzá az a francia úriember, aki 2005-ben Sebastian Loebnél látott el hasonló feladatot.

Nem csak a hátteret biztosító személyzetben, hanem a technikában is változás lesz. Kazár Miklós ugyanis ismét egy másik autóba ülhet bele, mert az olaszok aszfaltos és murvás WRC-vel is rendelkeznek. A korábbiakhoz képest más lesz a motor, a karosszéria és a felfüggesztés is.

Borsodi kontingens

A bajnoki címvédő mellett - a hagyományokhoz híven - több megyei pilóta is rajthoz áll a 20. Veszprém Rallyn. Az élmezőnyt tekintve ott lesz a rajtvonal mögött a 2008-as magyar bajnok Spitzmüller Csaba, valamint a Miskolcon abszolút harmadik helyen végzett Balogh János is. A feltörekvő fiatalok közül Bíró Péter és ifj. Kiss László emelhető ki, de hosszabb szünet után, az ózdi Elek Istvánnal is találkozhatnak az érdeklődők a bakonyi pályák mentén.

ÉM-ME

A 20. Veszprém Rally (ORB) programja:

Július 13. (szombat):

GY1 - Márkó - Jutaspuszta/1 15.52

GY2 - Márkó - Jutaspuszta/2 17.40

Július 14. (vasárnap):

GY3 - Kislőd/1 08.00

GY4 - Szőc/1 08.48

GY5 - Vigántpetend/1 09.23

GY6 - Kislőd/2 11.55

GY7 - Szőc/2 12.43

GY8 - Vigántpetend/2 13.18

GY9 - Kislőd/3 15.50

GY10 - Szőc/3 16.38

Ünnepélyes eredményhirdetés, Veszprém Aréna 17.58


A 20 Veszprém Rally (Rallye2) programja:

Július 14. (vasárnap):

GY1 - Kislőd/1 10.05GY2 - Szőc/1 10.53

GY3 - Vigántpetend/1 11.28

GY4 - Kislőd/2 14.00

GY5 - Szőc/2 14.48

GY6 - Vigántpetend/2 15.23

Ünnepélyes eredményhirdetés, Veszprém Aréna 16.35


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!