Sport

2013.06.27. 09:44

MSE: Búrány Zoltán már befutott

Egy védővel bővült a Mezőkövesd-Zsóry SE NB I-es labdarúgó csapatának kerete.

Egy védővel bővült a Mezőkövesd-Zsóry SE NB I-es labdarúgó csapatának kerete. Hétfő óta szorgoskodnak a sárga-kékek, akik sporttelepük átépítése miatt a kövesdi Tűzoltó sporttelepen gyűjtik az erőt.

– Nekünk kimondottam jól jött, hogy elmúlt a kánikula – közölte szerdán délután az Észak-Magyarország érdeklődésére Véber György vezetőedző. – Így a fiúk nem szenvednek a hőségtől, ráadásul eddig az esőt is megúszták. Mondtam nekik, hogy az égiekre nem panaszkodhatnak, így már csak a szakmai stábot „szapulhatják”, ha estére kimegy a lábukból az erő.

Védekező középpályással

Ezután arra kértük a trénert, hogy üljön be a személyzeti vezető székébe és tartson névsorolvasást.

– Veszem a lapot – nevetett az apró termetű mester. – De ezzel nem sokra mennek. Ugyanis azok közül, akik neve mellé a napokban kérdőjelet tettek, egy kivételével még nem futottak be. Már itt van a védekező középpályás Búrány Zoltán, aki legutóbb a Szombathelyi Haladásnál szolgált és egykor a DVTK-nál is megfordult. A többieket hétfőre várom, várjuk.

Amikor ennek okait firtattuk, Véber György nyomban a szerződéseket említette. Azt, hogy kiszemeltjeik június 30-ig még jelenlegi klubjaikhoz kötődnek, így csak július 1-jén válnak szabaddá. Ennek következtében csak a jövő hét első napján öltözhet először kövesdi szerelésbe Gévay Zsolt (Gyirmót), Hegedűs Dávid (Kaposvár), Balajti Ádám (MTK) és Németh Norbert (Eger), míg Vayer Gábor neve mellől viszont „elpárolgott” a kérdőjel.

– A paksi támadó ügye úgy oldódott meg nálunk, hogy lekerült a napirendről, nem jön hozzánk futballozni – folytatta a vezetőedző.

Még nem tudja...

A matyóvárosiaktól távozókról is igyekeztünk információkat gyűjteni. Lipusz Norberttel kapcsolatban megtudtuk, hogy állítólag Ceglédre megy, Farkas Jánosról, Kemény Tamásról és Nagy Péterről azonban nem kaptunk hitelt érdemlő „fülest”.

– Még én sem tudom, hogy hová mennek – vette át a szót Bocsi Anna, az MSE-Zsóry ügyvezető igazgatója. – Arra kértem őket, hogy ha valahová leszerződnek, értesítsenek, hogy tudjam és tudjuk, merre viszi őket a jó sorsuk. Nos, egyelőre nem szóltak, nem telefonáltak.

ÉM-KT

Sajószögeden

A Mezőkövesd-Zsóry élvonalbeli együttese szombaton 11 órától a megyei II. osztályba jutott Sajószöged vendégeként játssza első, nem hivatalos felkészülési mérkőzését. Véber György szerint ugyanis a meccs csak hírverő összecsapás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!