Sport

2013.06.15. 15:27

Miskolci Jegesmedvék: Majd jönnek a kanadaiak

Miskolc -  Még nincs új vezetőedzője a Miskolci Jegesmedvék hokicsapatának, de egy biztos: Kanadából érkezik.

Miskolc -  Még nincs új vezetőedzője a Miskolci Jegesmedvék hokicsapatának, de egy biztos: Kanadából érkezik.

Tavaly ilyenkor már tudtuk, hogy a 2012/13-as idényben Tim Kehler dirigálja majd a sárga-feketéket, most azonban még mindig nem ismert, hogy ki lép a helyére.

– A levegőben „repkedő” trénerek neveit teljesen felesleges felsorolnom – kezdte Egri Gergő klubmenedzser. – Sokan szeretnének hozzánk jönni, persze fordítva is igaz: mi is nézelődünk a piacon. Nincs nehéz dolgunk, hiszen a kínálati oldal bőséges, mi azonban – képletesen szólva – nem ugrunk fejest a víz nélküli uszodába. Alaposan körbenézünk, ha úgy tetszik lekáderezzük jelöltjeinket és csak utána döntünk. Az nem titok, hogy kanadai szakemberben, szakemberekben gondolkozunk. Ugyanis a Mol Ligás és az EBEL-ben induló U18-as csapatunk edzője egyaránt az Észak-amerikai országból érkezik majd hozzánk.

Arra a kérdésre, hogy mikor írják alá az új tréner szerződését, a fiatal sportvezető ezt válaszolta:

– Nem szeretném, ha bárki azt mondaná rám, hogy szavaim csak üres fecsegések voltak, ezért konkrét időpontot nem mondok. Legyen elegendő annyi, hogy az elkövetkezendő hetekben...

Ugyancsak Kanadából

Az érvényben lévő szabályok szerint a Macik öt idegenlégióst szerepeltethetnek. Keretükben még négy, külföldiek számára maradt szabad státusz van.

– Egy játékossal már megállapodtunk, csak az aláírt szerződését várjuk vissza – folytatta Egri Gergő. – További kettővel a célegyenesbe fordultak tárgyalásaink – mindhárom fiú kanadai, ketten hátvédek, míg a harmadik jelöltünk csatár –, egy helyet pedig augusztusig szabadon hagyunk.

A személyi kérdések rovatába tartozik még, hogy a válogatott Szirányi Bence a SAPA Fehérvár AV19 gárdájához igazolt, a miskolciak nem tudtak versenyezni a dunántúliak anyagi és a szakmai lehetőségével, így a védőről le kellett mondaniuk. Mint az ismert, korábban már eldőlt, hogy nem a Népkertben folytatja pályafutását Saluga, Fodor, Gőz, Atkinson, Czuba és Nagy K. is Székesfehérváron köthet ki.

Új szervezetben

A napokban megbeszélést tartottak a Jegesmacik, ezen új szervezeti felépítésükről váltottak szót – tekintettel arra, hogy a Miskolc Városi Sportiskolától a Miskolci Jegesmedve Sportszervező Kft.-hez kerültek át a gyerekek.

– A jövőbeni feladatokról, tevékenységekről és hatáskörökről tárgyaltunk anélkül, hogy a funkciókat nevekkel párosítottuk volna – szögezte le a klubmenedzser, aki végül hozzátette: – Erre még van időnk.

ÉM-KT

Jég: július 15-én

A miskolci jégcsarnokban július 15-től lesz ismét jég. A csapat augusztus elsején lát munkához: nyári programja összeállt, miként a felkészülési meccseik és ellenfeleik zöme is ismert már. A Mol Liga rajtjának pontos időpontja a még nem ismert, de az biztos, hogy szeptember elején indul majd a pontvadászat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!