Sport

2013.06.12. 07:23

Kiket nézett meg Boszniában Szivics?

Miskolc - Gallardóval számolna a vezetőedző, de előbb a klubnak és a játékosnak kell dűlőre jutnia.

Miskolc - Gallardóval számolna a vezetőedző, de előbb a klubnak és a játékosnak kell dűlőre jutnia.2011 nyarán érkezett Diósgyőrbe a miskolci piros-fehérek – sorrendben – másik spanyol futballistája, Francisco Gallardo. Az élvonalbeli labdarúgócsapatot működtető DFC Kft. ekkor kétéves szerződést kötött az 1980-ban született középpályással, vagyis a kontraktusa éppen a hónap végén jár le. Már írtunk arról, hogy az ördöngősen cselező légiós helyzete erősen bizonytalan, ám a lapunkhoz eljutott legfrissebb információk szerint minden esély meg van arra, hogy a Sevilla FC, a Getafe CF, a Deportivo La Coruna, a Real Murcia és a Huesca egykori labdarúgója a továbbiakban is az Avas-alján rúgja a lasztit.

Plusz szabadság

– Beszéltem Gallardóval az utolsó mérkőzés után, elmondtam neki a véleményem – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője. – Azt, hogy olyan benyomásokat szereztem róla, melyek alapján szakmailag el tudnám képzelni őt a csapatban. Ez azonban csak az egyik rész, a pénzügyi a másik, amely a klubra és a játékosra tartozik.

Mindez lefordítva annyit jelent, hogy a DVTK rövidesen megteszi ajánlatát az ibériai jobbszélsőnek, aki aztán vagy elfogadja azt, vagy nem. Gallardo – aki 40 eddigi NB I-es összecsapásán 3 gólt ért el – egyébként biztosan nem vesz majd részt a Diósgyőr jövő heti munkájában, hiszen egy hét plusz szabadságot kapott az Andalúz válogatottban való szereplése miatt.

Az Észak-Magyarország úgy tudja: bár Luque és Fernando visszavonult és mindketten elköszöntek Miskolctól, korántsem biztos, hogy Gallardo (amennyiben hosszabbít) lesz az egyetlen spanyol a piros-fehérek keretében, ugyanis egy futballistát szeretne igazolni a klub az ibériai országból. Hogy milyen posztra, azt egyelőre nem tudni, a keresés folyik. Tomiszlav Szivics különben a múlt hét végén Bosznia-Hercegovinában járt, hogy játékost igazoljon...

– Jók az értesülései... – csatlakozott a gondolatmenethez a tréner. – Kaptam bizonyos információkat, elmentem és megnéztem, amit és akiket akartam, de ettől többet most nem szeretnék mondani. Majd minden kiderül...

ÉM-MI


Csak amit tapasztal

A DVTK a jövő hétfőn lát munkához, Tomiszlav Szivics legalább kilenc (de inkább több) edzőmérkőzést szeretne a bajnoki rajtig, hogy az összes régi és új játékost megfelelően feltérképezze. A miskolciak július 8. és 17. között Bükfürdőn edzőtáboroznak majd.– Abszolut a nulláról indulunk, indulok mindenkivel, nem érdekel, kinek milyen kapcsolata volt a másikkal, hogy mit csinált, hogy mi a vélemény róla, csak annak fogok hinni, amit én magam látok, tapasztalok – szögezte le Tomiszlav Szivics.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!