Sport

2013.06.11. 19:55

A válogatott a pillanat művészete

Ezen a héten két Európa-bajnoki selejtezőt játszik a magyar férfi kézilabda válogatott.

Ezen a héten két Európa-bajnoki selejtezőt játszik a magyar férfi kézilabda válogatott.A hátralévő két mérkőzésen csupán egyetlen pontra van szüksége a magyar férfi kézilabda válogatottnak, hogy a mieink biztosan ott legyenek a januári Európa-bajnokságon. Mocsai Lajos együttese egy rendkívül fárasztó idény végén, szerdán Lettországban vendégszerepel, szombaton pedig Szegeden a szlovákokat fogadja. A papírforma alapján a magyar csapatnak már a hét közepén rendeznie kell a vitás kérdéseket.

- Valóban csak egy pontra van szükségünk a minimális cél eléréséhez, ám ez a csapat egyáltalán nem így áll a feladatokhoz - jelentette ki Juhász István, a Magyar Kézilabda Szövetség, mezőkövesdi származású szakmai igazgatója. - Természetesen mindkét találkozónak győzelmi reményekkel vágunk neki. A felkészülési időszakban azonban voltak nehézségeink. Ilyés Ferenc vádli szakadással bajlódik, de többen kisebb sérüléssel érkeztek meg az edzőtáborba. Emellett néhány kerttagnak ezekben a hetekben zajlanak a főiskolai és az egyetemi vizsgái, ezért differenciáltan terheltük a fiúkat az elmúlt napokban. Ez a szép ebben a munkában. A válogatott felkészítése a pillanat művészet. Két-három havonta találkozunk, akkor van egy hetünk közösen dolgozni, és így kell a közvélemény által elvárt eredményt hozni.

Mocsai Lajos szövetségi-kapitány segítője hozzátette: a nemzeti csapat Izrael ellen játszott két, zárt kapus felkészülési mérkőzést, ahol modellezhették a lettek kellemetlen nyitott védekezését is. Az eredményt nem számolták, az Eb-selejtezők előtt egyáltalán nem ez volt a cél. Szerdán és szombaton kell győzni.

Az ördög nem alszik

- Jó lenne, ha a hétvégén Szegeden már egy felszabadult, örömkézilabdát láthatna a közönség a fiúk részéről - folytatta Juhász István. - Ehhez azonban győzni kell Lettországban. A két gárda ősszel lejátszott gyöngyösi találkozóján is látszott, hogy a játéktudást tekintve jóval előrébb tartunk. Az ellenfelünk azonban most a saját közönsége előtt egész biztos, hogy bizonyítani szeretne. Éppen ezért kellő komolysággal kell venni a meccset, az elsőtől az utolsó percig. Ha az elejétől rá tudjuk erőltetni az akaratunkat az ellenfélre, akkor nem lesz gond, ellenkező esetben nehéz hatvan perc várhat ránk. Az ördög nem alszik, figyelnünk kell, ez a kulcsa az összecsapásnak. Szegeden jó lenne a szlovákok ellen mindenkinek játéklehetőséget adni, és egy jó játékkal, valamint győzelemmel búcsúztatni ezt a fárasztó idényt.

Török edzőkurzus

A válogatott keret tagjai jövő vasárnaptól szabadságot kapnak, hiszen az elmúlt két évben a sorozatos világversenyek miatt csupán 20-25 napot pihentek a legjobbjaink. Juhász István azonban június 25-én Törökországba utazik, ahová egy négynapos, edzőkurzusra hívták meg. Korábban a félholdas férfi válogatottat irányította, most tehát egy rövid időre visszatérhet a déli országba.

ÉM-ME


A magyar válogatott Eb-selejtező mérkőzései

4. csoport

  • Lettország - Magyarország június 12. (szerda) 18.05, Dobele
  • Magyarország - Szlovákia június 15. (szombat) 19.00, Szeged

  • A csoport állása

  • Horvátország 4 3 0 1 103-90 6
  • Magyarország 4 3 0 1 106-97 6
  • Szlovákia 4 1 0 3 96-106 2
  • Lettország 4 1 0 3 101-113 2
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!