Sport

2013.05.09. 16:18

19. Mojito Lemon Miskolc Rally - Túlélőversenyre készülő 40-esek

Miskolc - 40-es rajtszámmal áll rajthoz a Miskolc ralin citromsárga-fekete Lada VFTS-ével a miskolci Kovács Zoltán - Szabó Gábor duó.

Miskolc - 40-es rajtszámmal áll rajthoz a Miskolc ralin citromsárga-fekete Lada VFTS-ével a miskolci Kovács Zoltán - Szabó Gábor duó.A két „negyvenes” versenyző számára jól kezdődött az ide i szezon, hiszen az idénynyitó egri versenyen a 14-es géposztályban és a Lada kupában sem találtak legyőzőre. Pedig Eger előtt volt kérdőjel.

- Zolival legutóbb 2000-ben versenyeztünk együtt és kíváncsiak voltunk, hogy mennyire találjuk meg újra a közös hangot az autóban - mondta Szabó Gábor. - Azt hiszem elég hamar, hiszen jó versenyt futottunk Egerben.

Gábor egyébként az elmúlt bő egy évtizedben sem unatkozott, hiszen a legutóbbi Miskolc ralin - 2011-ben - Hankó Lászlóval egy majdnem a megszólalásig hasonló Lada VFTS-ben diktálta az itinert.

Nem a nyugdíjasoknak lett kitalálva

- Félreértés ne essék, de az biztos, hogy nem a nyugdíjasoknak lett kitalálva az idei miskolci futam, ugyanis hihetetlenül feszített az időterv - jelentette ki a pilóta. - Szombat reggel az átvételekkel kezdünk, majd másnap valamikor hajnalban érünk célba. Nagyon nagyon észnél kell majd lenni, egy pillanatra sem lehet kihagyni. Ráadásul mivel éjszaka zajlik majd a verseny, ez még inkább igaz. A gyorsok? A bükkszentit senkinek sem kell bemutatni, klasszikus rali pálya. Ez igaz a hosszú idő után visszatérő mályinkai gyorsra is, amin nem csak az lesz meghatározó, hogy ki és miként osztja be arra a 23 kilométerre az autót, hanem az is, hogy kinek lesz szerencséje a kátyúkkal, gödrökkel.

Kovács Zoli mindenesetre bizakodó, hiszen ha az első nap meg lenne számukra - miért is ne lenne? - akkor jöhet a királdi körgyors és a sátai szakasz, melyeket ugyancsak rendkívül kedvel.

- Mindenki számára nagy túlélő verseny lesz ez, de hiszem, hogy vasárnap ott leszünk a célban Gabival - tette hozzá a népszerű pilóta.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!