Sport

2013.05.08. 13:31

Miről beszélt Sousa és Benczés?

Paulo Sousa azt sem mondta el Benczés Miklósnak, hogy Diósgyőrbe jön meccset nézni.

Paulo Sousa azt sem mondta el Benczés Miklósnak, hogy Diósgyőrbe jön meccset nézni.Dudás Hunort, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatóját egy napja arról kérdeztük, hogy mit lehet tudni Paulo Sousának, az 52-szeres portugál válogatott labdarúgónak, – aki edzőként legutóbb a Videoton csapatának szakvezetője volt, – a szombati, Diósgyőri stadionban tett látogatásáról. A klubvezető elmondta, hogy ő nem találkozott a jelenleg kispad nélküli szakemberrel, aki számára egy menedzser kért jegyet a DVTK-nak a DVSC elleni bajnokijára. A diósgyőri ügyvezető azt is megjegyezte, hogy nem ez volt az egyetlen meccs, amelyet a múlt hét végén megnézett a portugál tréner.

Elvesztek egymás számára

Ez utóbbi mondatát alátámaszthatják azok is, akik látták a Videoton – MTK bajnokijáról a televíziós közvetítést, amely képi bizonysággal szolgált arról, hogy Paulo Sousa kint volt a fehérvári bajnokin, méghozzá a DVTK korábbi vezetőedzőjének, Benczés Miklósnak a társaságában. Hogy véletlenül találkozott-e a két edző a Videoton VIP-ben erről Benczés Miklós lapunk érdeklődésére a következőket mondta:

– Nem titok, hogy Paulóval jó munkakapcsolatban voltunk, amíg el nem köszönt a Videotontól, és mivel a klubtól való távozásakor a telefonját is leadta, így az elmúlt pár hónapban elvesztünk egymás számára. A múlt hét második felében hívott fel, hogy jön Magyarországra, és kilátogat a Videoton mérkőzésre, majd érdeklődött arról, hogy megyek-e én is. Mivel a jelenlegi csapatom, az NB II Nyugati csoportjában szereplő Puskás Akadémia és a Videoton között szoros együttműködési kapcsolat van, így ha nincs ütközés a két együttes programjában, akkor rend szerint kint vagyok az NB I-es meccseiken, így nem is volt kérdéses, hogy a múlt pénteki bajnokin is ott leszek. Úgyhogy nagy tisztelettel megköszöntem, hogy gondolt rám, és természetesen megbeszéltük, hogy a meccsen találkozunk.

Nem aktuális

És, hogy szó esett ezen a közös meccs nézésen a DVTK-ról, illetve a kispadjáról? Erről Benczés Miklós a következőket mondta:

– A mérkőzés közben érdeklődtem a Magyarországra érkezésének okáról, de udvarias, kitérő választ adott Paulo Sousa, annyit mondott csupán, hogy eltölt itt pár napot és mivel az idejébe belefér, megnéz pár meccset. A DVTK-ról olyannyira nem esett szó, hogy azt sem mondta el, hogy másnap Diósgyőrbe megy...

Benczés Miklóstól azt is megkérdeztük, hogy nem lesz-e esetleg ő a DVTK csapatának edzője mostanában.

– Köszönöm a kérdést, jól esik a felvetés, de ez most nem aktuális – válaszolta az NB II Nyugati csoportjában veretlenül listavezető – az élvonalbeli feljutás kapujában álló – Puskás Akadémia csapatának vezetőedzője.

ÉM


Három meccsen

A Videoton – MTK és a DVTK – DVSCTEVA

meccsen kívül vasárnap az Újpest

– Győri ETO meccset is megnézte a

portugál szakember. Értesüléseink szerint

Paulo Sousa nem jelölt a miskolciak

kispadjára nyártól, de a klubvezetés

külföldi edzőben gondolkodik.


Miskolc - Dudás Hunor elmondása szerint nem találkozott a portugál edzővel.

Miskolc - Az egykori 52-szeres portugál válogatott labdarúgó, Paulo Sousa, aki legutóbb a Videoton FC NB I-es csapatánál edzősködött, a helyszínen tekintette meg a DVTK – DVSC NB I-es futballbajnokit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!