Sport

2013.05.23. 15:13

Megoldották a "lyukas" ügyet Diósgyőrben

Miskolc - Szerdán gyeptégla-cserét hajtottak végre Diósgyőrben, hogy ne forduljon elő a vasárnapihoz hasonló eset.

Miskolc - Szerdán gyeptégla-cserét hajtottak végre Diósgyőrben, hogy ne forduljon elő a vasárnapihoz hasonló eset.Érdekes, burleszkszerű eset történt a vasárnap Miskolcon, az Andrássy úti stadionban megrendezett Diósgyőri VTK – Kecskeméti TE NB I-es labdarúgó mérkőzésen. A meccs 11. percében büntetőhöz jutottak a hazaiak, mert a vendégek hátvédje, Vaskó kezezett a villamos sínek felé eső kaputól nem messze, a 16-oson belül. A pontrúgást a spanyol légiós, José Luque szerette volna elvégezni: a csapatkapitány leállította a labdát a kijelölt pontra, ám onnan a játékszer begurult egy éppen ott lévő, jó pár centiméter mély lyukba. Luque ezt többször is állítgatta a labdát, de a végeredmény mindannyiszor ugyanaz volt... Majd a 11-es pont mellé helyezte a labdát, ám azt a játékvezető nem tartotta megfelelőnek, így az ibériai középpályás kénytelen volt úgy rúgni a büntetőt, hogy a laszti a lyukban volt. Próbálkozása nem is sikerült jól, lapos, a kapu közepére tartó lövését a kecskemétiek kapusa hárította. A jelenetet a televíziós közvetítésnek köszönhetően az ,,egész" ország látta...

Apró észrevétel volt

Az Észak-Magyarország úgy gondolta, hogy a küzdőtér minőségével kapcsolatban a legilletékesebbet keressük meg, mégpedig Balla Lászlót, a pálya üzemeltetőjének, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft.-nek a létesítmény-igazgatóját. Ő azonban kedden azt kérte, beszéljünk a témáról másnap. Balla László szerdán maga kereste meg az Észak-Magyarországot, ám válasza rövid volt: minden, a DVTK-val kapcsolatos ügyben keressük a klub sajtófőnökét, Kocsis Norbertet. Hogy miért a stadiont használó DFC Kft. egyik munkatárását gondolta illetékesnek Balla László, az nem derült ki. Ettől függetlenül elküldtük kérdéseinket a Diósgyőri VTK kommunikációs munkatársának. Elsőként arról érdeklődtünk, hogy volt-e pályabejárás és azon kik, mely szervek képviseletében vettek részt?

– Igen, volt – válaszolta Kocsis Norbert. – A mérkőzés előtt a játékvezetői négyes a diósgyőri klub képviselőjével együtt előírásszerűen ellenőrizte a játékteret, a kapukat, a hálókat és mindent, amit ilyenkor szokás. Az egyik kapuhálóval kapcsolatban volt egy apró észrevétel, amit azonnal sikerült orvosolni.

Gyepspecialista is dolgozik

Kíváncsiak voltunk arra is: a pályamunkások észleltek-e valamilyen problémát vagy éppen mit tettek, hogy a pálya frekventált részein minden rendben legyen?

– A Diósgyőri stadion centerpályájának gyepére sajnos évtizedeken keresztül kevés figyelem jutott – folytatta a sajtófőnök. – Az elmúlt években sikerült javítani a minőségen, mára már a magyar mezőny jobb talajú pályái közt tartják számon, azonban még mindig messze van a tökéletestől. Erre csak a stadionrekonstrukció keretében végrehajtandó centerpálya-felújítás nyújt elvárásainknak megfelelő megoldást. Addig is marad az eseti kezelés, a DVTK - KTE mérkőzés előtt például homokkal lett feltöltve a 11-es pont. Amint a szurkolók láthatták, ez a megoldás kevésnek bizonyult, ezért a szerdai napon a két 11-es pontnál gyeptéglacserét hajtottunk végre, így hasonló szituáció többet nem fordul elő.

Van-e olyan külsős szakembere a DFC Kft-nek, akit megbízott a gazdasági társaság azzal, hogy kezelje, gondozza a pályát? – ezt is felvetettük.

– Minőségi focit csak minőségi talajon lehet játszani, ezért a DVTK kiemelt súlyt helyez a pályák ápolására, karbantartására – hangsúlyozta Kocsis Norbert. – Ezért vásárolt a klub a közelmúltban újabb multifunkciós traktort, pályaápolási eszközökkel, illetve fűnyírót, és idén három pályagondnok is alkalmazásra került, akiknek a munkáját a mérkőzések szünetében is láthatják a szurkolók. Ezen kívül kapcsolatba léptünk egy gyepspecialista agrárszakemberrel, aki szakmailag felügyeli a pályaápolást és instrukciókkal látja el a pályagondnokokat.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!