Sport

2013.05.28. 09:00

Labdarúgó NB I - Több mint hat év után nyert a Pécs a Diósgyőr ellen

Pécs, 2013. május 27., hétfő (MTI) - A Pécs hazai környezetben 2-1-re nyert a Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.

Pécs, 2013. május 27., hétfő (MTI) - A Pécs hazai környezetben 2-1-re nyert a Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.

A Pécs több mint hat év után tudta legyőzni a Diósgyőrt az élvonalban.

OTP Bank Liga, 29. forduló:

PMFC-Matias - Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)

-------------------------------------

Pécs, 1000 néző, v.: Berger

gólszerzők: Grumic (1.), Szatmári (19.), illetve Rudolf (46.)

sárga lap: Koller K. (81.), Uzoma (87.)

Pécs:

-----

Dibusz - Fodor, Krejci, Lantos, Uzoma - Simon A. (Beke, 55.), Márkvárt, Wittrédi (Causic, 88.), Koller K., Szatmári L. - Grumic (Horváth Zs., 79.)

Diósgyőr:

---------

Ribánszki - Vági, Vadász, Kádár, Gohér - Gallardo (Elek, 83.), Takács P., Fernando, Luque - Seydi (Bacsa, 69.), Rudolf

Nem sokat kellett várniuk a szurkolóknak az első gólra, Grumicnak mindössze 18 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy a kapuba fejeljen. Tette mindezt úgy, hogy a vendég Diósgyőr kezdte az összecsapást. Az első félidőben a vendégek nem sok veszélyt jelentettek a kapura, a Pécs ráadásul a védő Szatmári szép találatával növelte előnyét.

Gólt hozott a második játékrész első perce is, Rudolf megszerezte első diósgyőri NB I-es gólját, a 24-szeres válogatott támadó 14 mérkőzés után talált a hálóba. A folytatásban mindkét csapatnak akadt néhány helyzete, de az eredmény már nem változott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!