Sport

2013.05.04. 15:38

19. Mojito Lemon Miskolc Rally - Jó hangulatban várják az „éjszakai murit”

Miskolc - Talán még saját maguk is meglepődtek, amikor meglátták, hogy az abszolút értékelés ötödik helyén fejezték be az Eger Rallyt, hiszen Krózser Menyhért és Fodor Géza a szezonnyitó versenyen ült először Subaru Impreza WRC volánja mögött.

Miskolc - Talán még saját maguk is meglepődtek, amikor meglátták, hogy az abszolút értékelés ötödik helyén fejezték be az Eger Rallyt, hiszen Krózser Menyhért és Fodor Géza a szezonnyitó versenyen ült először Subaru Impreza WRC volánja mögött.

A páros a tavalyi IRC szezon után tért vissza a magyar bajnokságba, így ők maguk sem tudták mire lehetnek jók a mezőnyben. A pontvadászat sikeres rajtja után Miskolcon még előrébb szeretnének lépni.

Alig 50 kilométert (20 km orfűi ralisprint verseny, 30 km teszt) mentek a Subaruval mielőtt élesben is kipróbálták a WRC teherbírását. Géza három év szünet után ült vissza Menya mellé a jobb egybe, de ez nem látszott meg a páros teljesítményén. Ők maguk és az autó is remekül teljesített Egerben, így érthető, ha még ma is jól eső érzéssel gondolnak vissza a heves megyei száguldásra.

– Mindkettőnknek fantasztikus élményt jelentett az autóban ülni. Rengeteg tapasztalatot szereztünk a verseny alatt. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy száraz úton gyorsulnunk kell. A vizes aszfalton remek időket autóztunk, később azonban hagytunk néhány másodpercet a pályákban. Ezen feltétlenül kell majd javítanunk Miskolcon. Próbálunk minél többet tesztelni az előttünk álló napokban, hogy tökéletesen megismerjük a technikát – mondta a pilóta.

A szezon kezdetekor a Krózser-Fodor páros nem mert becslésekbe bocsátkozni a helyezésüket illetően, de a 19. Mojito Lemon Miskolc Rallynak már úgy vágnak neki, hogy az első háromban szeretnének végezni. Úgy vélik: fizikálisan a verseny második napja lesz a megerőltetőbb, mert fáradtan is gyorsnak kell lenniük.

– Lélekben is próbálunk felkészülni az éjszakai murira. Kemény dolog lesz egész éjszaka versenyezni. A kijelölt gyorsasági szakaszok jók, Bükkszentlászlón többször is mentem már, Mályinkán viszont még soha. Úgy gondolom, hogy az első napon fog eldőlni a verseny. Az ózdi gyors biztos, hogy felhordásos lesz, hisz előtte végigmegy rajta a túra mezőnye, ám ez nem okozhat túl nagy meglepetéseket. A második futam után fogjuk ténylegesen látni, hogy hol van a helyünk a mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!