Sport

2013.05.08. 19:18

19. Mojito Lemon Miskolc Rally - Gyermekkori álma teljesül

Miskolc - Ifj. Kiss Lászlót a miskolci rallyversenyeken fertőzte meg a benzingőz.

Miskolc - Ifj. Kiss Lászlót a miskolci rallyversenyeken fertőzte meg a benzingőz.Már gyerekfejjel is ott volt a népkerti prológokon, a bükki és a borsodi gyorsasági szakaszokon. Ez adott neki komoly inspirációt arra, hogy később ő is beüljön a volán mögé. Rövid idő alatt két vágya is teljesült: néhány héttel ezelőtt Egerben átesett az ORB-s tűzkeresztségen, most pedig már Miskolcon, saját szülővárosában bizonyíthat.

- Mindig is szerettem volna aktív részese lenni ennek a versenynek, úgy néz ki, most sikerül - fogalmazott ifj. Kiss László. - Bár a sötéttel fenntartásai vannak, ettől függetlenül mindenki ugyanolyan körülmények között fog majd versenyezni. Tavaly még rallytúrásként indulhattam Bükkszentkereszten, akkor a pálya része volt a Mexikó-völgy is. Most nem lesz, ezt sajnálom, mert nekem az a néhány kilométer jobban tetszik, mint fönt a szűkebb etap. Kicsit tartok az éjjeli vadveszélytől, de nagyon bízom benne, hogy senkinek nem okoznak majd nehézséget a gyorsasági környékre lemerészkedő őzek, rókák és vaddisznók.

ifj. Kiss László hozzátette: egy kicsit komolyabban készültek a mostani hétvégére, mint a szezonnyitó egri viadalra. Ez elsősorban a pályák elemzésére értendő, hiszen hazai körülmények között nagyon szeretnének bizonyítani. A Maximmun Racing Team pilótája hozzátette: nem fognak annyit tesztelni, mint a szezonnyitón, csupán a bemelegítéshez szükséges kilométereket fogják megtenni.

- A szombat éjszaka miatt rendkívül fontosak lesznek a lámpák - folytatta a fiatal pilóta. - Éppen ezért mi is igyekeztünk fejleszteni az elmúlt hetekben. Két S2000-es Skoda reflektort vásároltunk, ezzel egész biztos, hogy jobban látunk majd a sötétben. Nagyon észnél kell lenni az első napon, hiszen rendkívül defektveszélyesek lesznek az utak. Be kell osztani az autót és természetesen magunkat is. A Mitsubishivel nagyon sokat foglalkoztunk az egri futam óta, de a hajtás környékén valami még mindig nincs rendben. Nem úgy viselkedik az autó, ahogyan szeretnénk, de bízom benne, hogy rövidesen rájövünk a hiba forrására. Éppen ezért még mindig nem tudom magunkat elhelyezni a kategóriában. Egerben a negyedikek lettünk, bízom benne, hogy Miskolcon is ott leszünk a legjobbak között. Azt hiszem, külön motiváció nem szükséges, éppen elég, hogy a Bükkben versenyezhetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!