Sport

2013.05.07. 12:56

19. Mojito Lemon Miskolc Rally - Eperjesen hangolt Miskolcra Hadik

Hadik Andás két fronton harcol ebben a szezonban. A miskolci pilóta a magyar mellett a szlovák bajnokságban is megméretteti magát 2013-ban.

Hadik Andás két fronton harcol ebben a szezonban. A miskolci pilóta a magyar mellett a szlovák bajnokságban is megméretteti magát 2013-ban. A Subaruban nem változott a felállás, Andrásnak idén is Kertész Krisztián navigál. A páros az elmúlt hétvégén a 20. Presov Rallyn vett részt, ahol a dobogó harmadik fokára állhattak fel a verseny végén.

– Az Eger Rally nem sikerült túl jól számunkra. Üzemanyag ellátási probléma miatt már az első nap végén kiszálltunk a versenyből. A viadalt azonban nem adtuk fel teljesen. A szervizcsapat az éjszaka orvosolni tudta a hibát, így másnap ismét rajthoz tudtunk állni. Erre azért volt örömteli számunkra, mert az a futam a szlovák bajnokságnak is a részét képezte és mivel idén abban a pontvadászatban is részt veszünk, így legalább ott megmaradt esélyünk a pontszerzésre – emlékezett vissza az egy hónappal ezelőtt történtekre Hadik András.

A technikai probléma újdonságként szolgált a Hadik, Kertész egység számára, hiszen tavaly gond nélkül teljesítették a futamokat. A csapat rövid idő alatt újra tökéletes állapotba hozta a Subarut, a borsodi utakra pedig hazai pályaként tekint a páros. Hóban, szárazon, esőben, vagyis szinte minden körülmény között mentek már ezeken a gyorsasági szakaszokon, az éjszaka viszont még számukra is kuriózumként szolgál majd.

– A sötét plusz töltetet ad majd ennek a futamnak és úgy érzem, aránylag jól is megyünk éjszaka. Meglátásom szerint Mályinka lesz a legnehezebb pontja a versenynek, a felhordások miatt nagyon oda kell majd figyelnünk. Királdot és Sátát jól ismerjük, használtuk már számtalanszor. Néhány hete egy sprintverseny keretében is mentünk rajta. A WRC-kel ezúttal sem fogjuk tudni felvenni a küzdelmet, ezért kategórián belül szeretnénk nagyot harcolni a minél jobb helyekért.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!