Sport

2013.05.25. 15:36

DVTK - A licenc megtagadásáról

Miskolc - Az egy éve igazoltak átigazolásával kapcsolatos anyagiak miatt nem kapott licencet a DVTK?

Miskolc - Az egy éve igazoltak átigazolásával kapcsolatos anyagiak miatt nem kapott licencet a DVTK?Mint arról már korábban beszámoltunk: a 2013/14 évi NB I-es indulásra a pályán elért eredményeivel jogot szerzett, vagy az NB I-es és NB II-es bajnokságokban még jogot szerezhető együttesek közül csupán egy sportszervezetnek, a DVTK csapatát működtető gazdasági társaságnak, a DFC Kft.-nek nincs meg a nevezéshez elengedhetetlenül szükséges licence. Ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetségnek az Elsőfokú Licencadó Bizottsága a május 14-i ülésén elutasította a diósgyőriek licenckérelmét. Hogy ezt miért tette, hogy minek nem felelt meg a licenceljárás során a DVTK, azt a magyar szövetség részéről az ügyben eljáró bizottság tagjai nem kommunikálhatták, lévén titoktartási kötelezettségnek vetették alá magukat. Az ok(ok)ról hiába kérdeztük Dudás Hunort, a DFC Kft. ügyvezető igazgatóját, ezzel kapcsolatos kérdéseinkre nem adott érdemi választ. Azt viszont megtudtuk az ügyvezetőtől, hogy az első fokú döntés ellen fellebbeztek, így most annak a Fellebbviteli Licencadó Bizottságnak a döntésére várnak, akik a jövő héten kedden ülnek össze.

Az okokról

Az Észak-Magyarországnak – ha nem is könnyen, de – sikerült olyan embert találnia a nagy titkolózás közepette, akitől megtudhattuk, hogy mi miatt nem kapta meg első fokon a licencet a DVTK. A kilétét felfedni nem kívánó informátorunktól azt tudtuk meg – amit aztán később más, az ügyet ismerő és az Észak-Magyarország által elő nem vezetett információig a titkot tartó személy is megerősített –, hogy egy rendezetlen tartozás miatt nem tudta igazolni a tartozásmentességét a diósgyőri klub. Az Észak-Magyarország úgy tudja, hogy a Videoton FC felé állt fent rendezetlen tartozása a DVTK-nak akkor, amikor az Elsőfokú Licencadó Bizottság az ügyet elbírálta, akik ezért döntöttek az elutasítás mellett. Az ügy háttere, hogy tavaly nyáron több labdarúgót is szerződtetett, vásárolt ki a fehérvári klubtól a diósgyőri, hiszen Jeff Silva fél évre kölcsönbe került az Avas-aljára, míg Elek Ákosnak és Gosztonyi Andrásnak végleg megszerezte a játékjogát a Diósgyőr. Úgy tudjuk, hogy utóbbi két játékos kivásárlásakor vállalt pénzügyi kötelezettségét nem teljesítette időre a DVTK, emiatt orrolt meg a Videoton a piros-fehérekre, és nem igazolta a tartozásmentességet, ezzel is teljesítésre ösztönözve a fizetési késésben lévő diósgyőri klubvezetést.

Reakciók

A fentiekkel kapcsolatban megkerestük a Videoton FC kommunikációs vezetőjét, Szabó Gergőt, akinek miután felvázoltuk, hogy miért érdeklődünk arról, hogy van-e rendezetlen anyagi ügyük a tavaly nyári játékos transzferekkel összefüggésben a Diósgyőrrel, az alábbi választ kaptuk e-mailben: „Mai a Diósgyőr labdarúgócsapatának licencével kapcsolatos megkeresésüket nem tudjuk értelmezni, hiszen a klubok licenceivel kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetség az illetékes. Ennek megfelelően kérjük, hogy ezen témában az MLSZ-hez forduljanak tájékoztatásért!” Nem fordultunk, hiszen ezt már korábban megtettük, viszont pénteken késő este sikerült elérnünk Dudás Hunort, aki így kommentálta a licenc kiadás megtagadásának okát felvázoló mondatainkat: „Nem tudok mit mondani erre.”

ÉM-BCS


Kapcsolódó cikkek:

Csak egyszer fordult elő, hogy az első fokon elutasított licenckérelmes fellebbezését elfogadták.

Mint arról korábban beszámoltunk: a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság, a DFC Kft. által benyújtott licenckérelmet a Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága elutasította, vagyis a klub jelenleg nem rendelkezik az 2013/14-es élvonalbeli szerepéshez szükséges egyik feltétellel.

Miskolc – A holding még az önkormányzati közgyűlés jóváhagyása előtt cselekedett licenc-ügyben.  

Miskolc – A miskolci önkormányzat csütörtöki közgyűlésén is napirendre kerül a DVTK licenc ügye.

Miskolc – A Miskolc Holding Zrt. szerepvállalásával kapcsolatos az önkormányzati közgyűlés elé kerülő DFC Kft.-s licences előterjesztés.

Miskolc – A Diósgyőr ügyvezetője, Dudás Hunor megszólalt licenc-ügyben.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága (ELB) keddi ülésén a Mezőkövesd NB I-es, a Kazincbarcika és Putnok NB II-es licencet kapott, míg a Diósgyőri VTK a második körben sem tudta megszerezni a klublicencet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!