Sport

2013.05.24. 10:37

DVTK: A drukkerek az ügyvezetőnél vizitáltak

Miskolc - Két fontos témában keresték fel a diósgyőri szurkolók képviselői a klub első emberét.

Miskolc - Két fontos témában keresték fel a diósgyőri szurkolók képviselői a klub első emberét.Dudás Hunornál, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát irányító gazdasági társaság ügyvezetőjénél jártak szerdán a szervezett diósgyőri szurkolócsoportok képviselői, hogy néhány számukra fontos kérdésben egyeztessenek. A drukkereket legfőképpen foglalkoztató két téma közül az egyikben közleményt is kiadtak, és ebben azt kifogásolták, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség ismét megváltoztatta egy DVTK bajnoki időpontját nem sokkal annak kezdete előtt, ráadásul úgy, hogy a meccset hétköznapra írták ki (a Pécs elleni idegenbeli bajnokit tették át szombat délutánról hétfő estére).

Mindez azért érinti érzékenyen a DVTK ultrákat, mert a Diósgyőri stadionba a névre szóló belépő váltása elleni tiltakozásul nem mennek ki, így Pécsett szerettek volna elbúcsúzni a visszavonuló csapatkapitánytól, José Luqétől, és a búcsút emlékezetessé teendő, sok pénzt költöttek a koreográfiára. Úgy tudjuk, hogy a másik fontos téma amiről szót ejtettek a szurkolók az ügyvezetővel, az a beléptetőrendszer üzemeltetésével egy időben életbe lépett kötelező adatszolgáltatás (név megadás) felfüggesztésére irányult, az állóhelyi szektorok tekintetében.

Megoldás keresés

– Próbáljuk megtalálni a megoldást ezekre a problémákra, de a lehetőségeknek megvannak a korlátai – mondta Dudás Hunor, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát üzemeltető DFC Kft. ügyvezető igazgatója. – A mérkőzések időpontjával kapcsolatban annyit tudunk tenni, hogy lobbizunk annak érdekében, hogy a következő szezonban kevesebb bajnokink kerüljön hétköznapra. Ebben elsősorban a hazai rendezésű mérkőzések terén lehet mozgásterünk, az ellen aligha fogunk tudni a jövőben, hogy egy idegenbeli találkozónk, legyen az Pécsett vagy máshol, másik időpontra kerüljön át. Ami pedig a beléptetőrendszert, illetve a beléptetést illeti, ennek a használata kötelező, ezen változtatni nem tudunk, mert nem tudunk és nem is akarunk különbséget tenni a szurkolók között. Ugyanis nekünk minden DVTK drukker, legyenek azok ultrák, vagy fiatalasszonyok, egyformán fontosak. Emiatt bármelyik szurkolói csoport által megfogalmazott problémával foglalkozunk, így a most felvetettekkel is.

ÉM-BCS


"Az MLSZ ismét lehetetlen helyzetbe hozta mindazokat, akik szerették volna csapatukat Pécsett is buzdítani! Felháborítónak találjuk, hogy hat nappal a mérkőzés előtt úgy módosították a Pécs – DVTK összecsapás időpontját, hogy az ismét tökéletesen alkalmatlan az átlagember számára, munkanapra, hétfő estére esik" - olvasható a diósgyőri ultrák közleményében.

A tizenegyedik hétközi meccsét a jövő héten hétfőn játssza majd a DVTK.

Miskolc - Dudás Hunort, a diósgyőri NB I-es labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetőjét kérdeztük néhány olyan témáról, ami foglalkoztatja a szurkolókat.

Valakinek engednie kéne, lépni, hogy a diósgyőri ultrák visszatérjenek a lelátóra.

Budapest, 2013. május 23., csütörtök (MTI) - Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága jóváhagyta a szervezet megújuló - június 1-jén hatályba lépő - fegyelmi szabályzatát, melynek legfontosabb eleme, hogy az eddiginél is szigorúbban lépnek majd fel a rasszista megnyilvánulásokkal szemben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!